View Single Post
Vechi 05.07.2011, 23:05:42
dianadi's Avatar
dianadi dianadi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2009
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Nu am pt ce sa va iert dar asociatia mi-a venit in minte si mi s-a parut interesant si cum suntem aici sa ne spunem parerile, asta am si facut.
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Acum , te rog sa ma ierti , dar daca tot vrem sa socotim treaba asta cu respiratia , toti cei care au practicat cu adevarat aceasta rugaciune , nu au indicat nici respiratia in doi , trei , timpi , ci a nu se respira cand spunem rugaciunea ! Deci , daca tot vrem sa fim precum isihastii , sa respectam cele ce sunt ale isihasmului . Mare pericol sunt in astfel de treburi inventile si inovatile noastre .
Te rog mult sa nu te superi pe mine , dar ne bagam in treburi ce ne depasesc mult pe noi cei de rand , si ducem cititorul in deruta , si mare pacat ne facem .
Isihasmul nu-i pentru oricine , iar inainte de a intelege aceasta dumnezeiasca lucrare , trebuie musai sa citim despre cei care au practicat asa ceva ( Sf. Dionisie , Marele Antonie , Marele Macarie , Vasile cel Mare , Ioan gura de aur , Grigorie de Nyssa , Isihie Sinaitul , Grigorie Sinaitul . Marcu Ascetul , Nil Sinaitul , Ioan Damaschin , Nicodim Aghiotirul . . . . . . etc , etc , ) . Te mai rog sa citesti despre isihasmul moldovean si paisian , sa vezi tu cata truda , cata nevointa . . . , of, of , nu doi , trei tinem si repiram ! Nu , asa ! Momentan sa o spunem simplu , dar s-o spunem , fara a sari niste etape , si mai ales niste lecturi ! Iertare si : Doamne ajuta !