Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 06.07.2011, 02:29:59
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Oare "povesti de adormit copii" nu inseamna ceea ce tu numesti " povesti inventate", atunci cand te referi la Pateric? Si nu e prima oara ca te exprimi asa la adresa Patericului. Sa aratam putin respect, daca se poate, Sfintilor, care ne-au imbogatit cu Intelepciunea lor, primita in dar de la Duhul Sfant, pentru viata lor isihasta. Daca nu putem arata acest respect, macar sa pastram tacerea si sa nu spunem ce nu se cuvine, caci am pacatui altfel impotriva Duhului Sfant, care stii bine ca nu se iarta. Domnul a spus-o.

In rest, cum am spus mai sus, e un citat din Hierotheos Vlachos.
Citatele sunt foarte clare, nu despre ele este vorba ci despre judecatile personale despre altii. Sintagma "povesti de adormit copii" care iti apartine dar pe care o pui in carca altora, este doar un exemplu. Modul in care altii ii cinstesc pe sfinti este un alt exemplu.

Iar patericul are si povesti inventate, de exemplu cele in care oamenii stau la taclale cu cel rau de parca le-ar fi cel mai bun prieten si pe deasupra, acest tata al minciunii le mai si spune adevarul, de buna voie si nesilit de nimeni.

In fine, faci cum crezi si judeci pe cine iti place. Eu ti-am zis doar ca nu inteleg de unde siguranta judecarii aproapelui.

In rest, numai bine!