View Single Post
Vechi 06.07.2011, 02:54:40
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit După atâta timp o dorită reîntâlnire 2

I.Cor.13:1. De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător.
I.Cor.13:2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
I.Cor.13:3. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește.
I.Cor.13:4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește.
I.Cor.13:5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul.
I.Cor.13:6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
I.Cor.13:7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă.
I.Cor.13:8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;
I.Cor.13:9. Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.
I.Cor.13:10. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa.
I.Cor.13:11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
I.Cor.13:12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu.
I.Cor.13:13. Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.
Dacă așa sunt creștinii, cum să fie altfel Hristos, decât dragoste mai mare decât cea descrisă sus? Dragoste de nespus!!!
Iar această dragoste nu este o declarație sentimentală ci o schimbare profundă, de neexprimat în scris, care se petrece în inima omului ce se umple de Duhul Sfânt, luând înfricoșatele Taine ale Bisericii:
Ioan 6:47. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică.
Ioan 6:48. Eu sunt pâinea vieții.
Ioan 6:49. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit.
Ioan 6:50. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare.
Ioan 6:51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.
Ioan 6:52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm?
Ioan 6:53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
Ioan 6:54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
Ioan 6:55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
Ioan 6:56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
Ioan 6:57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
Ioan 6:58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.
Vezi că adevărata credință și adevărata viață de dumnezei ne vine prin Trupul și Sângele lui Hristos? Nimeni așadar nu se poate mântui și nici nu poate avea credința cea adevărată și nici nu se poate îndumnezei fără Dumnezeu, fără Trupul Lui. Nici măcar cei ce-și zic ortodocși, dar nu-și însușesc viața aceasta mai presus de viață căci
I.Cor.11:28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar.
I.Cor.11:29. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind trupul Domnului.
I.Cor.11:30. De aceea, mulți dintre voi sunt neputincioși și bolnavi și mulți au murit.
I.Cor.11:31. Căci de ne-am fi judecat noi înșine, nu am mai fi judecați.
Iar acestea (Tainele) nu se pot da decât în Sfânta Sa Biserică, care este una, nu împrăștiată în lume după icoana Ei dată de Hristos:
Ioan 15:1. Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul.
Ioan 15:2. Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă.
Ioan 15:3. Acum voi sunteți curați, pentru cuvântul pe care vi l-am spus.
Ioan 15:4. Rămâneți în Mine și Eu în voi. Precum mlădița nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi, dacă nu rămâneți în Mine.
Ioan 15:5. Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic.
Ioan 15:6. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard.
Vezi bucuria mea că cine s-a despărțit de Biserică, chiar de ar fi plin de roade se usucă și se arde. Toți ereticii s-au despărțit de Biserică și nu Biserica i-a alungat.
Nu eu spun că în afara Bisericii nu există viață ci Domnul Hristos
Matei 18:17 Și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ți fie ție ca un păgân și vameș.
Și nu este Biserica împrăștiată în mai multe biserici căci
Ef.4:4. Este un trup și un Duh, precum și chemați ați fost la o singură nădejde a chemării voastre;
Ef.4:5. Este un Domn, o credință, un botez,
Vezi că este o singură credință, și un singur fel de Taine după cum este un singur Domn și un singur adevăr
Ioan 14:6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.
După cum nu găsești un mădular al lui Hristos în Anglia, unul în România altul în China ci Hristos este același în orice potir ortodox tot așa nu există o bucată de adevăr la anglicani alta la ortodocși alta la confucianiști ci un singur adevăr în Sfânta Biserică, desigur că una:
Ef.5:25. Bărbaților, iubiți pe femeile voastre, după cum și Hristos a iubit Biserica, și S-a dat pe Sine pentru ea,
Ef.5:26. Ca s-o sfințească, curățind-o cu baia apei prin cuvânt,
Ef.5:27. Și ca s-o înfățișeze Sieși, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă și fără de prihană.
După cum creștinii n-au decât o soție așa și Hristos nu are decât o mireasă Biserică, după cum soțiile creștinilor n-au capul la o femeie, mâna la o alta, sânii la o a treia așa și Biserica lui Hristos nu este o bucată la anglicani, alta la papiști, a treia la ortodocși.
Iar că Biserica nu va fi biruită în veci, e fiind
I.Tim.3:15. Ca să știi, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
auzi ce zice Hristos:
Matei 16:16 Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.
Matei 16:17 Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.
Matei 16:18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.
Asta nu înseamnă că Sfântul Apostol Petru nu va fi biruit, cum zic papiștii, doar știm că s-a lepădat, ba puțin mai încolo este numit chiar satană
Matei 16:22 Și Petru, luându-L la o parte, a început să-L dojenească, zicându-I: Fie-Ți milă de Tine să nu Ți se întâmple Ție aceasta.
Matei 16:23 Iar El, întorcându-se, a zis lui Petru: Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi ești; că nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor.
Ci că Sfânta Biserică întemeiată pe credința de piatră că Hristos este Fiul lui Dumnezeu celui Viu nu poate fi biruită de porțile iadului. Așadar vezi că suntem chemați la a fi părtași la Dumnezeul cel Viu și a nu cugeta ca satana la cele ale fericirii oamenilor?

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote