Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Din fericire, normele limbii române nu sunt stabilite de nimeni, indiferent că se numește Alexandru Atanasiu sau...Daniel Ciobotea. Normele limbii noastre sunt stabilite de Academie. Atâta timp cât Academia scrie, în DOOM, că ambele forme: Iisus și Isus sunt corecte, eu înțeleg că ambele forme sunt corecte.
Argumentul că ortodoxia constă în numărul de "i"-uri cu care scriem numele Domnului este aiuritor.
|
Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Nu uitati ca exista totusi o biserica "crestina" care face din problema numelui lui Dumnezeu o chestiune de mantuire si de ortodoxie a credintei.
Se numesc Martorii lui Iehova.
|
Nu e de mirare din partea unor oameni ce aparțin trup și suflet papei, deci unei făpturi greșitoare, să nu bage în seamă așa zisele "mici amănunte" ale credinței.
De la aceste "mici neatenții" au ajuns ca să nu mai vadă că se folosește Pâine pentru Trupul lui Hristos în Sfânta Evanghelie și deci și în singura Sfântă Biserică în singura Sfântă Euharistie
19 καὶ λαβὼν
ἄρτον εὐχαριστήσας ἔκλασεν καὶ ἔδωκεν αὐτοῖς λέγων, Τοῦτό ἐστιν τὸ σῶμά μου
Luca 22:19. Și luând
pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceți spre pomenirea Mea.
Iar nu
azime ἀζύμων cum folosesc ei.
Să confunde trimiterea cu purcederea Sfântului Duh:
Ioan 15:26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care
Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care
de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.;
Să confunde pe martorii lui iehova care nici măcar nu știu că se pronunță Yahwe cu ortodocșii care atât de mult se străduiesc să slujească în toate adevărului;
și în fine între multe altele, nu mai pierdem vremea cu ei, nu discern, fiind orbiți de tatăl minciunii, diferența înfricoșată dintre a avea ca și cap al Bisericii pe Hristos sau a avea cap un om muritor, deci mincinos, papa:
Ps.115:2. Eu am zis întru uimirea mea: “Tot omul este mincinos!”
Ce să ne mai mirăm că pe oamenii lor care, riscându-și viața de dragul adevărului le arată cu dragoste înșelăciunea îi numesc apostați. Vor vedea la vremea cuvenită adevărul, dar mi-e teamă pentru ei să nu fie prea târziu.