Citat:
Īn prealabil postat de konijiro
Cand am vazut subiectele la romana, am considerat ca sunt scrise cu picioarele. Uite ca sunt si capete mai luminate care sunt de acord cu mine:
http://www.romaniacurata.ro/bacalaur...onala-1581.htm
Bineinteles, nu e o scuza, vina principala apartine guvernantilor, profesorilor si parintilor, dar cine naiba e platit sa scrie subiectele asa?
|
Bineinteles! Cu o promovabilitate de 44% am gasit tapul ispasitor: subiectele si fraierii ce le'au formulat. Daca elevii reuseau sa copieze ca anii trecuti si procentul de promovabilitate nationala era mult mai mare decat cel real, nimeni nu se lega de subiecte! Elevii care au fost curiosi sa rasfoiasca putin manualul de romana si sa se prezinte la ore, au trecut. Sunt extrem de putini, da. Iar acum se vede realitatea: in Romania, majoritatea profesorilor au o durere acuta de coate cand vine vorba de elevi, iar sentimentul e reciproc. Exceptiile de la regula sunt putine, fapt ce se reflecta in procentul jenant de mic al elevilor care au reusit sa'si ia Bac'ul.
Nu spun ca subiectele sunt perfecte. Dar asta e doar varful iceberg'ului. Sistemul educational romanesc e putrezit mult mai adanc. Iar raul trebuie taiat de la radacina. Altfel, putem gasi tapi ispasitori la infinit, dar situatia va fi aceeasi.