View Single Post
  #76  
Vechi 06.07.2011, 22:13:04
un_nevrednic un_nevrednic is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 06.07.2011
Mesaje: 2
Implicit (continuare)

Am postat în doua mesaje pentru că aș fi depășit limita de 10000 de caractere.

(continuare)

Acum vreau să enumăr și alte ajutoare pe care mi le-au dat Sfântul Nectarie si Maica Domnului. De când am început să citesc acatistul Sfântului Nectarie simțeam ajutorul mai ales la examene, și cu atât mai mult de când am început să mă împărtășesc. În ziua de Buna Vestire imi doream să rămân la Sfânta Liturghie, dar nu aveam cum pentru că trebuia sa merg la facultate unde aveam să dau un test de laborator, astfel am lăsat un pomelnic și am plecat. La facultate am dat testul și, cu ajutorul lui Dumnezeu, am scris aproape tot. O săptămână mai târziu am primit și rezultatul, o notă chiar mai mare decât meritam... profesoara era într-o zi bună. La fel s-a întâmplat și in ziua de Izvorul Tămăduirii cănd și atunci avusesem test. Altă dată am avut un examen foarte important și foarte greu și nu prea îmi învățasem. Abia cu o două zile înainte mă hotarâsem si eu să citesc mai serios. Cu o seară înainte de examen la mine acasă era o mare gălăgie, nepoțelul meu și încă vreo 2 colegi de ai lui de la grădiniță puneau țara la cale. Eu, foarte frustrat, m-am rugat Sfântului Nectarie să mă ajute cumva să pot măcar termina de citit. S-a făcut un pic de liniște și am reușit să îmi învăț doar căteva pagini, din aproximativ 60-70 de pagini, care mi-au rămas bine în minte. La examen mi-a picat fix ce învățasem, deși erau foarte multe variante de subiecte și luaseră examenul doar 3 studenți din 28 unul din cei 3 fiind eu. Slavă Domnului! În plus de asta în aceeași zi mai dădusem o lucrare și am luat-o și pe aceea. Și ca să termin cu examenele a mai fost o întâmplare când am avut 2 examene suprapuse (eu fiind la 2 facultăți) sau mai bine zis un examen și un proiect de predat programate la aceeași oră. Cu ajutorul Sfântului Nectarie și Maicii Domnului am reușit să le rezolv pe amândouă; examenul a durat doar o jumătate de oră(deși știam că durează atât îmi făceam probleme pentru că eram mulți și a trebuit să intrăm câte o grupă pe rând) , astfel am ajuns și la cealaltă facultate sa predau proiectul la timp. Trebuie să precizez că eu am încercat să fac tot ce e omenește posibil să dau examenul în altă zi, dar Dumnezeu a decis că e mai bine așa, și chiar așa a fost pentru că am luat note foarte bune la cele două materii dintre care una maximă. Au mai fost și alte ocazii când am fost ajutat foarte mult la examene foarte grele după mare mila Domnului prin mijlocirea Precuratei Sale Maici si a Sfântului Nectarie.
Într-un timp începusem să mă rog Sfântului Nectarie să mă ajute și să mă învețe într-un fel să mă pocăiesc. Poate sună prostește, dar chiar nu simțeam că o fac cum trebuie și așa într-o zi am primit de la o persoană care nu mă văzuse și nici nu mă cunoscuse în prealabil (!!!) o cărticică despre Sfânta Taină a Spovedaniei în care am aflat răspunsurile la toate întrebările și nedumeririle mele despre o pocăință cât mai sinceră și mai adevărată; e ceva diferit de tot ce citisem despre acestea. În acea carte am găsit și o iconiță cu Sfântul Nectarie pusă de acea persoană care, repet, nu mă mai văzuse niciodată până atunci și nici nu știa că eu mă rog Sfântului Nectarie. Trebuie doar să admit că mai vorbisem prin intermediul internetului, dar foarte puțin.

În încheiere vreau să scriu si despre ajutorul pe care mi l-a dat Dumnezeu încă pe când eram pe la începutul acestei vieți duhovnicești dacă pot să zic așa. Cănd a început anul universitar, toamna, începusem să mă obișnuiesc să merg la biserică(vă reamintesc că eu veneam atunci după o perioadă în care îmi căutam fericirea în afara bisericii) și începusem să fac mici milostenii bineînțeles în bani oamenilor care se strâng mereu pe langă biserică și cerșesc. Nu mă uitam să văd dacă e vrednic sau nu, dacă e român sau nu, dacă lumea îi cataloghează „țigănuși” sau „bețivi” (!), pur și simplu îi ajutam cu drag nicidecum nu îi selectam. De câteva ori chiar rămâneam fără nici un ban la mine. Într-o luni mergând pe holul facultății șefa de grupă mă trage lângă avizier să îmi arate că am luat bursă; eu credeam că glumește pentru că nu mă așteptam să iau bursă, dar într-adevăr eram pe listă. Media a fost la limită; dacă aveam cu 0.01 puncte mai puțin nu luam bursa. Mai ales că tocmai dădusem o restanță pe care și pe aceea am luat-o la limită cu ajutorul lui Dumnezeu. Ca să vă zic drept profesorii mă întrebau mereu la sfârșitul examenelor, în sesiunea care s-a luat în considerare pentru bursă(adică în acea vară), dacă vreau să mă mai asculte să iau mai mult în cazul în care trag la bursă, dar eu le ziceam că nu trag la bursă și că mă mulțumesc cu atât. Eu nu m-am rugat pentru bursă sau pentru bani, oricum vrednic în niciun caz nu sunt, pur și simplu așa a vrut Dumnezeu ca să mă învețe pe mine nevrednicul un lucru; astfel mi-am dat seama ceva mai târziu ce înseamnă să nu judeci omul și mai ales să nu cauți la fața lui atunci când faci milostenie, în cazul de față, dar și în general; așa și Multmilostivul Dumnezeu nu o să caute la păcatele tale și o să-ți dăruiască chiar mai mult decât ceri. „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă.”

Andrei
Reply With Quote