Citat:
Īn prealabil postat de Adriana3
Citatele sunt foarte clare, nu despre ele este vorba ci despre judecatile personale despre altii. Sintagma "povesti de adormit copii" care iti apartine dar pe care o pui in carca altora, este doar un exemplu. Modul in care altii ii cinstesc pe sfinti este un alt exemplu.
Iar patericul are si povesti inventate, de exemplu cele in care oamenii stau la taclale cu cel rau de parca le-ar fi cel mai bun prieten si pe deasupra, acest tata al minciunii le mai si spune adevarul, de buna voie si nesilit de nimeni.
In fine, faci cum crezi si judeci pe cine iti place. Eu ti-am zis doar ca nu inteleg de unde siguranta judecarii aproapelui.
In rest, numai bine!
|
Nu sunt judecati personale; dar nu te-ai prins pentru ca iti lipsesc lecturile necesare, ca sa intelegi pe ce ma bazez cand fac afirmatii. Cat despre "povestile inventate" din Pateric... n-am cuvinte. DA, diavolul spune adevarul oamenilor induhovniciti, dar nu de buna voie, ci pentru ca asa le cere Dumnezeu. Daca vei citi "Testamentul lui Solomon", vei afla mai multe pe aceasta tema.
Poti citi si tu Sfintii Parinti si alti scriitori bisericesti ortodocsi, si vei avea raspunsul la toate intrebarile tale.
Retine, te rog:
eu nu te judec pe tine, nici pe altcineva, pentru simplul fapt ca nu ne cunoastem, ci iau atitudine la ceea ce se afirma in raspunsurile date in cadrul acestui dialog de pe forum.