07.07.2011, 15:40:42
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
|
|
Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Daca dvs. nu ati stiut sa vedeti raspunsul nu inseamna ca el nu este. Mai cititi inca o data postarile, cele in care userii va dau exemplu de modul in care a actionat Iisus, de exemplu cel fara pacat sa arunce primul piatra. Eu am adus si alte completari, dati Cezarului ceea ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu, supuneti-va stapanirilor, dati fiecaruia cinstea care se cuvine, voi nu sunteti din lume de aceea lumea va va ura asa cum M-a urat si pe mine (toate parafrazate din memorie, dar va gasesc citatele exacte daca doriti).
Ceea ce remarc din neputinta dvs. de a intelege este urmatorul lucru: userii care v-au raspuns ca nu puteti arunca dvs. piatra pentru ca nu sunteti fara de pacat s-au hranit indelung din exemplele sfintilor care au trait dupa aceste cuvinte biblice si ca atare nu au fost din lume dupa cum zice Biblia. Dvs. insa va hraniti din exemplele celor care dimpotriva, au vrut sa fie lumesti si ca atare au facut o religie lumeasca, de asta dvs. nu mai reusiti acum sa acceptati cuvintele Domnului care sunt foarte clare: cel fara de pacat sa arunce primul piatra. Si poate ca dvs. nu ati patruns inca intregul sens al acestor cuvinte si anume, de ce sa arunce piatra cei fara de pacat? De ce sa judece doar sfintii lumea si nu orice pacatos? Pentru ca judecata sfintilor este ca cea a lui Iisus, este dreapta si suna asa: daca nici unul nu te-a condamnat, atunci nu te condamn nici Eu. Du-te si nu mai pacatui (parafrazat din memorie). Si tocmai pentru ca judecata a fost dreapta, adica plina de iubire, femeia a ascultat de data asta. Pacatosii insa nu ajung la asemenea grad de iubire ca atare judecata lor va fi nedreapta. Sunteti fara pacate cumva? Atunci inainte cu judecata ca va fi una dreapta. Aveti pacate? Atunci vedeti-va de pacatele dvs. si nu de a altora pentru ca pana nu le veti curata pe ale dvs. veti fi incapabil sa va ingrijiti de ale altora. Va suna cunoscut? Ei cam asa au fost adevaratii traitori ai ortodoxiei, de aceea nu a existat ideea de Inchizitie in rasarit.
Numai bine!
|
Doamna, eu din raspunsul dumneavoastra pot sa condensez urmatoarea idee: crestinii nu au voie sa-i judece si sa-i pedepseasca pe alti oameni, nici individual, si nici prin intermediul unui organism societal cum este statul si institutiile sale legislative si judiciare. Corect ?
|