În prealabil postat de Adriana3
Intrebare apropos de copiii nevinovati: preotii catolici care au abuzat copii, ar trebui sa fie dati pe mana Inchizitiei sau nu? Conform Bibliei, nu avem voie sa vorbim rau de un preot decat daca avem 3 martori. Ce copil este abuzat in prezenta a 3 martori ca sa poata apoi vorbi rau un preot? Stiti unde exista aceeasi mentalitate? La popoarele musulmane unde o femeie violata trebuie sa aiba cativa martori barbati altfel marturia ei nu este valida si ca atare este inchisa pentru vina de a fi violata. Asta este mentalitatea oamenilor care s-a reflectat partial si la primii crestini, de aceea cunoasterea era doar in parte.
Ceea ce a zis Iisus a fost altceva: caderi o sa fie si vai de cel prin care va veni caderea ca mai bine ii era daca avea o piatra de gat si cadea in apa (parafrazat din memorie). Care sunt dispozitiile date de Domnul cu privire la acestia? Sa le punem noi piatra de gat si sa-i aruncam in apa?...
Eu am cunoscut doua femei agresate de preoti si nu o sa dau aici confesiunea preotilor, nu asta-i important. Una era femeie adulta cand s-a intamplat, a fost intimpul unei spovedanii. Respectiva doamna a schimbat confesiunea. Cealalta era copil si a fost abuzata de preotul care venea la ei acasa chemat mereu de mama ei, o femeie foarte credincioasa. Pentru aceasta din urma, efectul a fost mai devastator pentru ca a refuzat sa mai creada in crestinism. Dar cum mama-i credincioasa, o tot poarta pe la preoti si prin manastiri unde isi aude urechile doar critici de cat este ea de pierduta. Rezultatul cred ca il banuiti. Stiti cum se lucreaza apoi cu astfel de oameni? Stiti ce ii poate ajuta? Doar iertarea celor din trecut si cautarea lui Dumnezeu prin oameni care sunt cu adevarat ai lui Dumnezeu. Iar acesti oameni nu sunt Inchizitia dimpotriva, spiritul inchizitorial al celor pusi sa o vindece a dat gres pentru ca s-a dovedit plin de judecata si lipsit de iubire si intelegere. Numai cei fara pacat au voie sa judece pentru ca ei pot judeca corect prin darul iubirii pe care il au, ajungand la originea problemei. Celelalte judecati insa, risca sa fie strambe si deci sa faca si mai mult rau.
Preotii respectivi nu au fost denuntati, Dumnezeu stie daca au mai facut si alte victime sau nu, dar El este singurul abilitat sa-i pedepseasca cum stie El. Si cu siguranta, daca i-a lasat in viata nu este pentru a face si mai multe victime, ceea ce este posibil sa se intample, ci pentru a se cai si a fi iertati.
Numai bine.
PS cea care scrie are la activ mai multe tentative de viol chiar si din partea unui grup de baieti, si de fiecare data am scapat teafara ca prin minune. Nu port pica niciunuia dintre ei, ci doresc mantuirea lor. Eram inca atee cand s-au intamplat, dar binecuvantarea de catre Dumnezeu a bunicii mele care a avut o viata si o moarte de sfanta, m-a protejat.
Si ca sa vedeti puterea lui Dumnezeu, o alta fata pe care o cunosc, credincioasa, a fost agresata in casa scarilor, la lift. Cand a inteles ce intentii avea agresorul care a impins-o in perete si a inceput sa-si puna mainile pe ea, ea a strigat cu putere: "Hristoase ajuta-ma!" O forta invizibila l-a impins pe acel barbat cat colo. Acesta buimacit si palid la fata a fugit si de departe, intorcand capul i-a zis fetei: "si te-a ajutat, asa-i?". Fata i-a raspuns, inca infricosata de cele intamplate: "Domnul sa te ierte", dupa care barbatul a iesit din bloc. A ramas cu o spaima pe care nu o putea stapani, vedea violatori peste tot, asa ca a mers la duhovnic (ortodox), acesta i-a citit niste dezlegari dintr-o carte si s-a linistit pe loc iertand din inima vinovatul...
|