Citat:
În prealabil postat de afsxgrza
Buna ziua tuturor !
Ma bucur foarte mult ca exista un astfel de site, pe care as putea afla raspuns la intrebarea mea. Vreau sa fiu cat mai direct, fara ocolisuri. Am cunoscut o fata cu 3 ani in urma pe care o iubesc foarte mult, amandoi ne dorim sa ne casatorim deoarece ne intelegem foarte bine, nu exista certuri sau infidelitati in relatia noastra. Problema este ca ea isi doreste sa ne casatorim doar la primarie, nu si in fata Domnului. Eu nu sunt tocmai de acord cu acest lucru dar imi este greu sa reunt la ea dupa atata timp, am trecut prin multe impreuna si nu stiu daca as mai putea gasi o alta fata, nici nu imi pot imagina viata fara ea. Din cate stiu eu, nu este tocmai bine daca traiesti cu o persoana cu care nu esti casatorit la Biserica, cu toate formalitatile crestine ca sa zic asa.
Intrebare: Ajung in iad daca voi trai cu aceasta persoana fara sa fiu casatorit in fata lui Dumnezeu ?
As dori un raspuns cat mai sincer si eventual niste sfaturi...  .
|
Doamne ajuta!
Fara Dumnezeu nu putem nimic: asa ne-a spus El si asa simtim pe pielea noastra de fiecare data cand vrem sa facem ceva ,,de capul nostru''.
Daca ai duhovnic, vorbeste cu el, spovedeste-te si spune-i sa se roage pentru voi. Daca fata nu crede, nu are rost sa va duelati in argumente teologice. Cel mai bun ajutor pe care poti sa i-l dai este rugaciunea. Daca tu Il simti pe Dumnezeu in inima ta, ii vei putea vorbi si ei cu blandete despre viata crestina. Stiu ca pentru o familie e bine sa citesti Acatistul Sf Ioachim si Ana, dar toti sfintii va pot ajuta, mijlocind la Dumnezeu pentru voi (Chiar, purtati vreun nume de sfant?)
Roaga-te si tu pentru amandoi, sa va lumineze Domnul. Pentru ca numai El va poate intari si binecuvanta. Fara El, construim casa pe nisip, nu pe stanca. Bat valurile vietii si va cadea cu zgomot mare.
Mergi la biserica si roaga-te mult! Chiar daca la inceput nu simti raspuns in inima ta, staruie! Domnul te aude si El le va chivernisi asa cum poate mai bine.
Doamne, ajuta!