Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 07.07.2011, 23:14:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Miha, ei nu neaga faptul ca a existat tortura, ci zic ca era cu mult mai blanda decat ceea ce se practica pe vremea aceea in lumea laica. Cu alte cuvinte, daca intr-adevar au avut metode mai blande, putem spune ca au facut un pas in fata in comparatie cu laicii din vremea lor, insa ceea ce ma surprinde nu este atat greseala din trecut ci faptul ca se doreste repetarea ei ca si cum nu ar fi fost greseala.
Adriana, te-ai uitat la imaginile care prezinta torturile? Unde vezi tu blandete in acele metode? Nici nu stiu cum se poate tortura intr-un mod bland. Tortura e tortura si e legata nemijlocit de durere. De blandete care doare nu am auzit inca.
Si mie mi se pare incredibil ca colegii catolici sunt de acord cu aceste metode de tortura si le califica drept "mai blande decat"... Tortura nu poate fi blanda. Sa nu uitam ca exista si tortura psihica: omul trebuia sa marturiseasca Inchizitiei si gandurile sale.

Si noi, ortodocsii marturisim gandurile noastre la spovedanie, dar o facem in mod benevol, nu sub presiune.
Reply With Quote