Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 07.07.2011, 23:43:28
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Adriana, te-ai uitat la imaginile care prezinta torturile? Unde vezi tu blandete in acele metode? Nici nu stiu cum se poate tortura intr-un mod bland. Tortura e tortura si e legata nemijlocit de durere. De blandete care doare nu am auzit inca.
Si mie mi se pare incredibil ca colegii catolici sunt de acord cu aceste metode de tortura si le califica drept "mai blande decat"... Tortura nu poate fi blanda. Sa nu uitam ca exista si tortura psihica: omul trebuia sa marturiseasca Inchizitiei si gandurile sale.

Si noi, ortodocsii marturisim gandurile noastre la spovedanie, dar o facem in mod benevol, nu sub presiune.
Nu exista tortura blanda, sunt deacord. Probabil blandetea se refera la faptul ca nu sareau cu tortura la fel de repede ca si ceilalti. Sa presupunem ca intr-adevar erau mai putin violenti ca si laicii, in cazul asta pot sa inteleg ca a existat Inchizitia fara sa o aprob in sensul ca nu degeaba romanii au cucerit lumea, si nu degeaba grecii i-au numit barbari, este clar ca occidentul a fost facut din natii mai razboinice si deci mai violente decat rasaritenii si ca atare a trebuit sa dureze mai mult pana sa ajunga la nivelul de blandete din rasarit unde populatiile au fost mai pasnice de la natura ca sa zic asa. Nu trecutul occidental ma mira ci prezentul romanesc la unii catolici.
Reply With Quote