View Single Post
Vechi 08.07.2011, 00:18:33
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jonzy30 Vezi mesajul
Credeti ca gresesc daca ma rog cu cuvintele mele din inima. ...eu asa simt ca pot sa-i spun lui Dumnezeu tot ce am in suflet .... eu abia de ceva vreme am inceput sa citesc un acatist dar toate au acelasi tipar ...
Cel mai mult iubesc Psaltirea
Am mai citit si Paraclisul Maicii Domnului care initial mi s-a parut plictisitor dar pe urma l-am indragit
O alta intrebare : voi cum va rugati sfintilor ?
eu nu prea sunt obisnuita sa ma rog sfintilor si la moastele sfintilor pt ca desi sunt ortodoxa eu si familia mea si de cativa ani am inceput sa citesc despre ortodoxie ......in familie bunicii si o matusa sunt penticostali si ma gandesc ca de aici mi se trage influenta aceasta
si o alta intrebare: bunica mea a murit in 04.02.2011 fiind penticostala cum pot sa ma rog pt sufletul ei pt ca sunt unii preoti care nu vor sa o pomeneasca la liturghie ....si as vrea sa fac ceva pt ea a fost o femeie extrem de credincioasa , buna ,blanda a suferit mult in viata din partea bunicului
Draga Jonzy, pentru a-i iubi pe sfinti si a te ruga lor, trebuie mai intai sa ii cunosti. Poti citi din Vietile Sfintilor (cauta pe google, se gasesc ffff. multe materiale despre ei) sau chiar din acatistul fiecaruia, care, asa tipizat cum e, relateaza si cele mai importante momente din viata acestuia. Cu totii au fost oameni ca si noi, au plecat la ceruri cand i-a luat Domnul, dar s-au invrednicit de mari haruri si au raspuns chemarii Sale cu credinta si cu fapta.
Mie cel mai mult imi place acatistul tuturor sfintilor, ca ii cuprinde pe toti:http://www.crestinortodox.ro/acatist...lor-67086.html.

Pentru bunica ta ti-am recomandat sa citesti cu dragoste si cu credinta acatistul pentru cei adormiti. Dumnezeu s-o ierte!