Citat:
În prealabil postat de fallen
Din pacate cu regret va anunt ca am fost nevoita sa 'capitulez", sa abandonez cauza, in urma unui conflict cu familia (toata familia), in care mi s-a cerut sa nu mai merg la biserica
si sa nu mai tin post. Nu stiu cu ce am gresit fata de ei, eu am incercat doar sa ii conving ca e important ca macar eu sa merg, din toata familia, sa ma rog pentru toti dar dansii considera ca sunt alte lucruri mai importante de facut si ca atitudinea mea a fost una "ostila".
Doamne Isuse Cristoase, ai mila de mine pacatosul ( si de toata familia mea)!
|
Fallen, imi pare rau sa citesc asta, mai ales ca eu am trecut prin intamplari similare si stiu ca-ti este greu.
Cand aveam copilul bolnav (cu ani in urma, acum e sanatos, multumesc lui Dumnezeu), eram disperata si nu stiam ce sa fac, asa ca posteam si ma rugam Sfintei Maici a Domnului sa ne ajute - ei bine, familia sotului a inceput o lupta inversunata impotriva postului meu. Ceva de neimaginat, nu aveau alta preocupare decat ce mananc eu, erau obsedati! Ba inca sotul meu dadea examene in strainatate si l-au sunat alarmati sa-i explice cum eu ma imbolnavesc de foame. Cand s-a intors era deja f convins ca am innebunit, ca ma imbolnavesc, ca sunt exagerat de slaba etc... Asa ca circul a continuat.
Ce am facut:
- nu spun ca tin post, dar spun ca incerc sa am o dieta mai sanatoasa, bazata pe salate
- strike back (asta e partea mea favorita): cand la masa esti "rugata" (=fortata?) sa mananci ciorba de burta sau friptura etc., incepi sa vorbesti despre cat de daunator este colesterolul, in special pt pers. varstnice, cum te poti imbolnavi de la mancaruri prajite, ce sanatoasa este vaza, prin comparatie etc.. Dupa un timp nu te mai bate nimeni la cap cu mancarea (cu exceptia prietenului, poate).
- spun ca nu mananc dupa ora 17 pt ca altfel am un somn agitat
- daca mancarea gatita de sot e pe masa, zic ca trebuie sa merg la sala de sport (si chiar merg) si ca voi manca la intoarcere (cand ma intorc o arunc, ca el probabil a mancat singur intre timp)
.. Poti gandi si alte strategii in functie de situatie, important este sa spui "azi e post" cat mai rar, in lipsa de imaginatie :). Si atunci poti sa fii indignata "dar tin post atat de rar!"
Dar Alin a observat lucrul extraordinar ca tu nu ai nevoie de atata bataie de cap!
Poti iesi acum pe usa, nimic nu te impiedica (decat prejudecatile tale).
E plina lumea de barbati, fara suparare. Poate gasesti crestini dornici de insuratoare.
Casatoria cu un necredincios implica multe probleme, nici nu- ti trec acum prin minte. Postul e pb mica fata de altele.. Cum ar fi educarea copiilor si altele.