Citat:
În prealabil postat de jonzy30
Credeti ca gresesc daca ma rog cu cuvintele mele din inima. ...eu asa simt ca pot sa-i spun lui Dumnezeu tot ce am in suflet .... eu abia de ceva vreme am inceput sa citesc un acatist dar toate au acelasi tipar ...
|
Inainte de orice, multumeste-I lui Dumnezeu ca ai inceput cu dreptul. Dar ai grija ca esti foarte aproape sa ratacesti. Nimeni nu zice ca nu e important ce vrei tu sa-I spui lui Dumnezeu, dar fii sigura ca El stie TOT. Cei care au facut un "tipic" de rugaciune, nu l-au facut din mandrie, iar grijile lor erau doar cele legate de mantuirea lumii. Deci urmeaza rugaciunea (re)cunoscuta, iar Dumnezeu iti va da TOT. Altfel, poti sa-I spui TOT, dar sa vorbesti singura si sa nu primesti nimic.
Citat:
Cel mai mult iubesc Psaltirea
|
Noi nu trebuie sa stim asta. Parerea mea este ca daca ai iubi-o cu adevarat, nu mai puneai intrebarea de mai sus.
Citat:
Am mai citit si Paraclisul Maicii Domnului care initial mi s-a parut plictisitor dar pe urma l-am indragit
|
Paraclisul este deosebit de folositor. Dar diavolul nu doarme. Eram tanar cand am invatat sa citesc Paraclisul de la o copila care il citea zilnic, aproape. Eu il citesc si astazi, iar ea a trecut la penticostali. Fii cu bagare de seama!
Citat:
O alta intrebare : voi cum va rugati sfintilor ?
|
O intrebare ciudata pentru o iubitoare a Psaltirii. Sfintii sunt mijlocitori si intermediari. Daca nu avem un plus de incredere in ajutorul unui anumit sfant ca sa-i citim acatistul/paraclisul, macar sa-i rugam in incheierea rugaciunilor noastre pe cei de care ne amintim (si care sunt intr-un fel anume deosebiti pentru noi) sa se roage pentru sufletele noastre, a celor dragi noua, dar si pentru vrajmasii nostri. Dupa multa rugaciune, vei intelege ca cel mai mare vrasmas al nostru suntem noi insine, iar ceilalti care ni se par dusmani, merita sa ne rugam pentru ei fiindca sunt mai slabi din fire, iar diavolul face ce vrea cu ei, spre nenorocirea lor. Nu e nici un privilegiu sa fii dusmanul cuiva, ci o mare pacoste.
Citat:
si o alta intrebare: bunica mea a murit in 04.02.2011 fiind penticostala cum pot sa ma rog pt sufletul ei pt ca sunt unii preoti care nu vor sa o pomeneasca la liturghie ....si as vrea sa fac ceva pt ea a fost o femeie extrem de credincioasa , buna ,blanda a suferit mult in viata din partea bunicului
|
Noi nu stim cum lucreaza Dumnezeu. Iar ca sa ne dam cu parerea nu facem decat sa adaugam sufletelor noastre pacate in plus. Stim ca acolo, undeva, sufletele sunt adunate cete-cete, dar cred ca bunica ta NU este in ceata ortodocsilor si de aceea preotii nu vor sa o adauge in rugaciunile lor. Tu insa o poti face in rugaciunile tale, iar in pomelnic s-o pui in randul neamului tau, ca stie Dumnezeu cui i-ai randuit tu. Ciudatenia anumitor preoti este ca, nu se roaga pentru adormitii de alta confesiune, dar ii auzim rugandu-se pentru "copiii fara de vreme" si daca stam sa ne gandim, nici Dumnezeu nu le mai stie numarul in ultimii ani...