Subiect: Metafore
View Single Post
Vechi 08.07.2011, 20:55:11
Asive_rationalul Asive_rationalul is offline
Member

Data înregistrării: 07.07.2011
Implicit

Spuneti multe chestii faine, multe analogii, mai ales despre mancare (chiar imi plac) doar ca problema este ca nu aduceti nicio dovada concludenta.
In legatura cu chestia cum ca ortodoxismu e altfel decat protestantismul, e discutabil.
Acum, o sa va povestesc despre o chestie foarte interesanta numita Briciul lui Occam.
Acest Brici al lui Occam practic spune ca o explicatie care necesita mai putine supozitii adiacente decat alta e de obicei cea adevarata, doar daca exista dovezi IREFUTABILE care sa indice spre o alta varianta.
Acum sa analizam cele doua explicatii : Creationism ( necesita supozitiile : 1. Entitate creatoare 2.Entitate omniprezenta, omipotenta, omniscienta 3.Plan divin <o sa ma rezum la acestea pentru ca fiecare explicatie creationista, dupa aceste supozitii mai gaseste cel putin 3> ). Big Bang ( 1.Singularitate primordiala ce a produs o cantitate enorma de energie din care a rezultat spatiul<unii zic ca si timpul> si materia <E=mc^2, energia este masa corpului*viteza luminii in vid la patrat, relatie intre energie si masa>, cu foarte multe dovezi pentru: raportul hidrogen-heliu din univers, Radiatia de microunde de fundal cosmica <Cosmic Microwave Background Radiation, pentru mai multe detalii si niste poze mari si frumos colorate cautati WMAP. > si multe alte dovezi)
Mai sunt niste teorii foarte interesante, teoria membranelor, multiverse, una foarte faina cum ca universul nostru a aparut dintr-un univers-mama si ca in acelasi timp a aparut alt unviers in care entropia scade in loc sa creasca (timpul merge invers).
Folosind briciul lui Occam doar pe primele 2 cu un scor de 1 la 3 castiga Big Bangul . De aceea am zis prima data faza cu dumnezeu sa iasa din norisori si sa zica " Baieti, uitati-ma"( sau cum zice Arghezi :Vreau să te pipăi și să urlu: "Este!"), aceasta fiind o dovada irefutabila pro creationism.

Pentru tara tara vrem ostas am o intrebare : De unde sti ca biblia e adevarata si nu sumerienii, egiptenii, fenicienii sau cei din tribul Bantu au dreptate?