Spuneti multe chestii faine, multe analogii, mai ales despre mancare (chiar imi plac) doar ca problema este ca nu aduceti nicio dovada concludenta.
In legatura cu chestia cum ca ortodoxismu e altfel decat protestantismul, e discutabil.
Acum, o sa va povestesc despre o chestie foarte interesanta numita Briciul lui Occam.
Acest Brici al lui Occam practic spune ca o explicatie care necesita mai putine supozitii adiacente decat alta e de obicei cea adevarata, doar daca exista dovezi IREFUTABILE care sa indice spre o alta varianta.
Acum sa analizam cele doua explicatii : Creationism ( necesita supozitiile : 1. Entitate creatoare 2.Entitate omniprezenta, omipotenta, omniscienta 3.Plan divin <o sa ma rezum la acestea pentru ca fiecare explicatie creationista, dupa aceste supozitii mai gaseste cel putin 3> ). Big Bang ( 1.Singularitate primordiala ce a produs o cantitate enorma de energie din care a rezultat spatiul<unii zic ca si timpul> si materia <E=mc^2, energia este masa corpului*viteza luminii in vid la patrat, relatie intre energie si masa>, cu foarte multe dovezi pentru: raportul hidrogen-heliu din univers, Radiatia de microunde de fundal cosmica <Cosmic Microwave Background Radiation, pentru mai multe detalii si niste poze mari si frumos colorate cautati WMAP. > si multe alte dovezi)
Mai sunt niste teorii foarte interesante, teoria membranelor, multiverse, una foarte faina cum ca universul nostru a aparut dintr-un univers-mama si ca in acelasi timp a aparut alt unviers in care entropia scade in loc sa creasca (timpul merge invers).
Folosind briciul lui Occam doar pe primele 2 cu un scor de 1 la 3 castiga Big Bangul . De aceea am zis prima data faza cu dumnezeu sa iasa din norisori si sa zica " Baieti, uitati-ma"( sau cum zice Arghezi :Vreau să te pipăi și să urlu: "Este!"), aceasta fiind o dovada irefutabila pro creationism.
Pentru tara tara vrem ostas am o intrebare : De unde sti ca biblia e adevarata si nu sumerienii, egiptenii, fenicienii sau cei din tribul Bantu au dreptate?