View Single Post
Vechi 09.07.2011, 06:08:28
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Si noi catolicii o preacinstim, ca si dvs, fratii ortodocsi.
Dragul meu, aici trebuie să te contrazic. Cinstirea noastră este total diferită de a dvs.

Dvs. susținând imaculata concepție huliți pe Hristos ca nefiind singurul Mântuitor (care Și-a mântuit chiar și pe Preasfânta Sa Maică, după dvs. ar putea fi o lipsă de păcat, și fără Sfânta Cruce, prin arbitrara alegere, fără dreaptă judecată a lui Dumnezeu). Pe Maica Domnului o huliți că n-ar fi unica femeie care a zămislit fără de păcat, și o mai și huliți că nu a avut posibilitatea să păcătuiască (prin acea imaculată concepție) îi anulați libertatea făcând-o mai roabă decât cel mai păcătos dintre tâlhari (care are posibilitatea totuși să spună da sau nu lui Dumnezeu), huliți că nu ar mai fi biruitoarea iadului, o faceți mai prejos de toți sfinții care au biruit prin luptă pe satana.

Noi, crezând adevărul, că s-a zămislit firesc, purtând păcatul strămoșesc, mărturisim că numai Hristos este Mântuitorul.
Că numai Maica Domnului a zămislit fără de păcat și fără de sămânță bărbătească și o numim pe Maica Domnului mai presus decât toată făptura, mai presus decât îngerii, (că îngerii neavând păcat strămoșesc biruie prin puterea lui Dumnezeu toată ispita, de care nici nu mai sunt ispitiți, nemaiputând să păcătuiască prin darul lui Dumnezeu în urma încercării îngerești) pe când Stăpâna, având păcatul strămoșesc, slăbiciunea aceasta moștenită a noastră a oamenilor, având libertatea de a păcătui sau nu, a biruit înfricoșat toată ispita, nepăcătuind nici măcar din fărâmă vreo parte și de aceea este spaima dracilor și a ereticilor.

Avînd aceste hule papistășești se înțelege de ce dvs. vreți să o huliți ca nefiind luptătoare împotriva păcatului, i-ați negat puterea.
De aceea, și pentru aceste hule, v-a numit într-o arătare în Sfânta Ei Icoană la Zografu, (atunci, în 1274 când ați fost la Sfântul Munte și ați distrus Sfintele Mânăstiri și ați măcelărit pe Sfinții Mucenici Monahi Aghioriți) "dușmanii Mei și ai Fiului Meu papiștii".

Înțeleg aplecarea dvs. către dragoste ecumenistă, și mie îmi place aceasta în măsura nerăzboirii (dar nu îmi place ca anulare a adevărului) de aceea mă văd dator,fiindcă sunteți fratele meu din Adam și din Noe, să vă arăt, să vă doresc, să vă chem să vă mântuiți, lepădând înșelările adăugate în istorie de papi și să veniți la Adevăr:

Ioan 8:31. Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;
Ioan 8:32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.

V-aș urâ de moarte dacă v-aș păcăli că noi credem la fel sau că vă puteți mântui crezând în minciuni, practic ar însemna să vă fiu un fel de ucigaș:

Ioan 8:44. Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii.

Știu că v-am amărât și știu că nu veți crede cele de mai sus, doar v-ați obișnuit acolo, în credința dvs. Dar nici nu pot să tac, fiindcă, deși nu credeți, vă iubesc fără interes. Se simte la dvs. în postări și altceva decât duhul întunecat prin care postează coreligionarii dvs. cu patima demonstrației. Aveți ceva delicat. Se simte ceva blîndețe. De unde cred, că, dacă veți fi sincer, până la urmă veți iubi Ortodoxia.

Dar nu cred că o puteți descoperi în certurile de pe aici. Ar trebui poate să discutăm într-un fel mai apropiat, prin telefon sau poate mesagerie privată.
Vă rog să mă iertați dacă v-am supărat,
Cu dragoste, Alexandru

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote