Subiect: help !:(
View Single Post
Vechi 10.07.2011, 00:24:16
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Pai cum nu, ca e doar o formalitate, o hartoaga acolo, printre multe altele...
Tu, daca ai fi preot si ar veni la tine cineva pe care nu il cunosti si ti-ar spune ca are nevoie urgenta de o hartoaga sa dea la Teologie, ce ai face, ai sta cu el de vorba un timp mai indelungat, sa ii cunosti viata, motivele, starea sufleteasca sau i-ai servi o recomandare imediat, ca doar unul in plus sau in minus la Teologie ce mai conteaza?...
Am sa dau curs in aceasta postare unei intrebari , si a atuitudinii sale in consecinta, sub forma unei noutati . Unei noutati atitudinale .
Asadar :
, am vazut aici pe forum ca marea majoritate a userilor, dar marea majoritate, pledeaza si promoveaza iubirea aproapelui si nejudecarea sa fara frontiere, fara rigori, fara nici o conditie .
Adica, in primul rind , se intelege deci ca nu avem voie sa judecam pe nimeni din lumea noastra si mai mult decit atit, suntem obligati sa il iubim neconditionat , fara retineri, fara restrictii, fara conditii apriori puse, fara nimic, nimic pe aproapele !
Am sesizat insa ca pe forum mai exista prezenti si useri cu pareri, desi clar explicate, contrare dar care tocmai datorita acestora sunt amendati ca si ,proscrisi ai ortodoxiei" ... pareri putin diferite de primii .
Ei , in acest context , incerc sa sanctionez formularea ta sora si sa pun urmatoarea intrebare :

de ce ai formulat (de ce ai spus) ,,daca ai fi preot si ar veni la tine cineva pe care nu il cunosti ... " ?

Cum sa inteleg aceasta intrebare ? Adica trebuie sa il cunosti pe fratele tau mai inainte de orice ? La ce ne foloseste asta? Nu cumva trebuie ca mai intii noi sa il iubim si apoi sa il cunoastem, daca vrea si el ? Nu cumva ajutorarea unui frate nu are nici o legatura cu cunoasterea lui ? Hristos nu a inpus nici o data o asemenea conditie , noi de ce sa facem altfel ?

Mai apoi , pai un preot , daca mai este si ortodox pe deasupra , el nu trebuie sa fie un exemplu de iubire a aproapelui, de ajutorare a acestuia, de nejudecare a penitentului pt. alegerea facuta ?????
De ce pui asemenea conditii in relatiile dintre co-ortodocsi, ele nu exista scrise nicaieri, plus ca iubirea, iertarea si nejudecarea fratelui sunt virtuti care trebuiesc practicate si nu glume ???
Nu este corect sau folositor sa gindim si sa credem ca preotul ortodox trebuie sa fie primul care sa implineasca poruncile si sa il sprijine pe tinarul candidat si sa il intareasca in convingeri mai ales ca alegerea de a te face preot este una de cinste si cu mult folos ???

Eu am admirat intodeauna prietenia si iubirea fratilor aici pe forum , ma refer la bunaintelegere si socializare dintre ei , dar ma gindesc ca daca veti continua sa ginditi astfel veti risca sa deveniti nu o apreciata si o prietena ci o ... proscrisa, ca sa zic asa !

Va rog , incercati sa dati un raspuns ! Nu trebuie f. eleborat , cu justificarea patristica sau canonica a atitudinii pe care o aveti ci pur si simplu de ce credeti ca este potrivit sa procedam asa cum promovati !
Atitudinea mea nu este o stratagema ci pur si simplu vreau sa stiu de ce gindesti asa, ce motive ai ?