Mai eu nu stiu de ce voi, practicanti de reiki, yoga, bioenergie (pe care Pr. Ioanichie Balan il numea biosatanism) sau cei de alte credinte in general, nu va duceti de aici; si va bagati nasul pe niste forumuri care nu va privesc, ortodoxe. Daca ati fi sinceri da, dar voi incercati sa va promovati ideile desi ele sunt in mod Evident neconforme cu invatatura de credinta ortodoxa. Eu mi-as dori ca toti sa ganditi ortodox, nu am nimic cu voi, dar cand vad ca vorbiti aiureli, ma gandesc ca si voua si altora faceti rau ca va intinati sufleteste si veti da raspuns pt. orice cuvant desert rostit, scris sau gandit. Credinta ortodoxa este intemeiata pe o continuitate cu sfintenie pastrata, cu pret de sange, timp de 2000 de ani si voi veniti cu teorii straine de evanghelie, iar cand aduceti evanghelia in discutie o interpretati gresit. Sunt sute de carti scrise de oameni care au implinit intru totul poruncile lui Hristos si Duhul Sfant a poposit in acestia, iar pe acesti oameni care au murit in starea aceasta de har noi ii numim sfinti si ei in har fiind au scris carti, au tinut cuvantari, au sfatuit si au talcuit scripturie. Deci sub inspiratia Harului au scris si au talcuit si aceasta predanie, traditie a pastrat-o Biserica Ortodoxa cu pret de sange, cu jertfa. Nestiinta este pricina tuturor relelor.
Nu mai sustineti aceste practici care aduc in sufletul vostru duhul diavolului in loc de Duhul Sfant, duhul creatiei cazute in loc de Duhul Creatorului. Astea-s energiile pe care le folosesc toti reikistii, yoghinii, satanistii, clarvazatorii si toti vrajitorii, magicienii si ezoteristii, energii satanice, luciferice, diavolesti. Ca nu vin influente, energii decat de la Dumnezeu si de la ingerii cei rai care au cazut si care acum nu mai lucreaza conform cu voia lui Dumnezeu. Deci dracii sunt cei care lucreaza prin bioenergeticieni si nu Hristos care a lasat cele 7 sfinte taine pe care le savarsesc preotii ca sa se reverse prin ele harul. Este taina Sf. Maslu care e spre tamaduirea trupului si al sufletului, spovedania care iarta pacatele. Daca nu erau astea desavarsite, suficiente, nu mai spunea Sf. Pavel ca oricine din cer sau de pe pamant sau chiar el insusi(adica draci deghizati in infatisarea lui) de va veni si altceva va invata decat a invatat el, anatema sa fie, adica i-a blestemat. Imi pare rau sa o spun dar voi intrati sub incidenta acestui blestem. Puteti iesi, insa cred ca putini o veti face. Ceilalti care nu au fost vaccinati de satana cu invataturi straine de Adevar, de ortodoxie, sa se pazeasca de minciuni, aceste roade ale intunericului, ca sa nu intre boala in ei si sa piara.
|