Citat:
În prealabil postat de doinita.p
intr-o rugaciune adresata lui Dumnezeu conditiile esentiale pt ca aceasta sa fie ascultata sunt credinta si smerenia!insa vreau cateva sfaturi:eu ma rog la Dumnezeu pt ceva(nicidecum bani,averi,sau pt raul cuiva)!particip la toate slujbele,tin posturile,m-am marturisit,m-am impartasit,citesc zilnic acatistul maicii domnului si paraclisul maicii domnului,,ma rog cu credinta,cu smerenie dar Dumnezeu nu-mi asculta rugaciunea!care ar putea fi cauzele?"NIMENI DINTRE CEI CE SE ROAGA TIE CU CREDINTA NU ESTE RUSINAT SI NU IESE RUSINAT"(paraclisul maicii Domnului)
|
Deci faci toate astea si nu se intampla nimic? Chiar nimic? Atunci hai sa ne intrebam de ce? Cu cine esti in conflict? Pe cine urasti? De ce nu ai liniste si pace in suflet, asa cum ar trebui sa aiba un crestin care se roaga? De cand citesti de fapt si cui ai mai spus despre asta? In mod normal dorinta devine certitudine cam dupa 39 de zile de nadejde si osteneala in rugaciune. E adevarat ca nimeni nu iese rusinat, dar trebuie sa indeplinim niste conditii. Pe langa smerenie iti trebuie si multa iubire de semeni si mai ales de dusmani. Aparent e greu sa iubesti pe cineva care ti-a facut rau sau iti face zile grele, dar trebuie sa intelegem ca acea persoana este de doua ori mai nenorocita decat tine fiindca nu-si da seama ca face voia vrajmasului si fiecare gand sau fapta rea ii aduce osanda viitoare. Tocmai de aceea trebuie sa ne rugam pentru ei, cu sufletul deschis si fara nici o patima. Facand toate astea, aproape ca nu trebuie sa mai adaugi nimic despre dorintele tale. Dumnezeu stie tot ce-ti trebuie si mai ales de ce ai nevoie. Daca nu primesti (de fapt e imposibil sa nu primesti nimic, fiindca Dumnezeu iti da tot felul de semne in aceasta privinta, pentru a te intelepti) inseamna ca acel lucru iti face reu tie sau cuiva, sau dorinta ta intra in conflict cu dorinta altcuiva care este la fel de smerit (sau mai smerit) si care doreste altceva...