Revenind la topic
Am vazut niste cazuri de asa zise posedari la Manastirea Ciorasti din Slobozia unde slujeste parintele Argatu Stefan.Am asistat la o slujba completa cu Liturghie,Molifte ,Maslu ,Miruire ,etc....cam jumatate de zi a durat !
O tanara de 18-19 ani care din cand in cand in timpul moliftei izbucnea in plans si facea niste mici crize de isterie ....din cultura generala si la prima vedere suferea cu totul din alte cauze ....
O doamna de 30-40 de ani foare pasnica si normala aparent ...care in timpul slujbei "grohaia" .....in rest era perfect normala ,nu violenta nu nimic .....grohaitul nu puteam sa-mi dau seama daca era produs din gatul ei sau in alt mod ....demonic ! ..dar sincer tind sa cred ca era totul uman
A 3 a o femeie in varsta 60-70 de ani ....cu crize mai serioase in timpul slujbei ...dar sincer parea cu adevarat o persoana cu probleme psihice serioase ...mai scoate din cand in cand cate un sunet ....cate un ragnet .....si de cele mai multe ori isi dadea pumni in spate ...si zicea ca ma arde ..de multe ori fara sa fie stropita cu apa sfintita !
Nu am vazut inca un caz autentic de posedare ...nici nu tin neaparat !
Unii zic ca sunt foarte rare cazurile adevarate de posedare ...altii zic ca sunt destul de frecvente ...adevarul Cel de Sus il stie !cazurile grave eu chiar cred ca sunt extrem de rare...restul sunt influente demonice .....obsesii demonice ....tulburari psihice....tulburari psihice +influente demonice ....etc etc
Pt cei interesati ....desi recomand sa evite aceste subiecte si cazuri ....decat daca au nevoie neaparat sa cunoasca detalii despre ,pot gasi info aici :
http://www.scribd.com/doc/9267272/DI...I-ECLEZIASTICE
este sursa ortodoxa ...si discuta destul de stiintific si teologic despre acest subiect .sunt vreo 100 de pag ...de la jumatate gasiti multe detalii si despre afectiuni psihice ce mimeaza astfel de posesiuni .
Santate va doresc si Dumnezeu sa va pazeasca !