View Single Post
Vechi 12.07.2011, 00:24:35
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Ghiveci new-age

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
il contrazic pe Dumnezeu insusi fiindca in VT "sta scris" :
"Mie Mi se inchina popoarele de la un cap la altul al pamintului".

Va spun ca eu personal am patit o facatura chiar de la niste propovaduitori crestini americani (mormoni) care intre ei se apelau cu titlul de "elder" si pe care ii suspectez ca in realitate fac parte din unele servicii secrete americane trimisi sa adune informatii si sa faca experiente prin puteri "paranormale'. Ceea ce nu insemna automat ca intreaga crestinatate este o facatura.

Adevarul se cauta individual ascultind si celelalte parti nu doar mergind pe principiul : "Daca nu esti cu noi esti impotriva." -fiindca nu este biblic.

Adevarul se cauta fara partinire cercetind toate lucrurile si pastrind doar ceea ce este bun.

in japonia sau in america Dumnezeu ii cere -fara ca el sa stie macar acest lucru -sa caute crestinatatea sarind de pe un continet pe altul.
Altfel nu este mintuit- salvat. (salvat de la ce?) Voi daca ati fi parinti a-ti pune mincarea copilului undeva sus pe casa fara ca el sa stie sau sa poata ajunge acolo?

Bucuria mea, postările tale nu vădesc dragoste creștină întru adevăr ci o dragoste libidinoasă, adică iubire cu interes personal în care să accepți păcatul, de care Îl învinovățești pe Dumnezeu, ca și vorbind din partea Lui.

Ele vădesc o cunoaștere superficială chiar și a Sfintei Scripturi de care spui că totuși cuprinde o parte de adevăr. Citatele care le dai sunt din burtă, fără trimitere pentru a se verifica adevăratul context iar cele care spui că nu se găsesc în Biblie le găsim exprimate foarte clar împotriva principiilor tale.
Ideile tale sunt așa de zăpăcite între ele încât a se strădui cineva să facă ordine este zadarnic și, după aerul atotștiitor pe care îl afișezi nici nu găsim ceva în tine care ar dori să afle adevărul. Vedem doar o râvnă uriașă (cu aer de atotcunoaștere a unor taine pe care tu le ști, iar noi nu) să impună propriul adevăr mincinos, ridicat la rang de absolut. Ne îndemni să renunțăm la tot ce a primit omenirea până acum ca să agreem părerile tale, cu alte cuvinte să te luăm pe tine ca papă și ca dogmă infailibilă.
Cum acest subiect a fost tratat mai sus, observăm din nou aceeași superficialitate de lucru (a ta) prin necitire.

Dar ce să ne mai mirăm că nu citești dezbaterile din forum cănd se vede clar că nici Sfânta Scriptură nu ai citit-o cât de cât. Nici după beleaua cu mormonii nu te-ai lămurit că mulți invocă Sfânta Scriptură pentru interesul personal. Dar și tu o faci la fel: pentru ce și pentru cine? Pentru o altă confesiune anonimă, biserica pe care tu ai fondat-o, după cum ne-ai explicat mai sus, așteptând cu dispreț să fi ridicat la cer fără a catadicsi să ne spui nimic despre ea?
Noi te rugăm, fiindcă Ortodoxia înseamnă firea adevărată a lucrurilor, revelată de sus, și nu păreri personale generalizate, să devi serios și profund și să studiezi mai bine un lucru înainte de a ajunge la vreo concluzie.
Pentru că discuția pe acest subiect a evoluat timp de 1 an nu îți cere nimeni să o citești pe toată, dar o să te trimit exact în punctul în care am discutat cu o fătucă ce avea ideile tale, dar exprimate feminin, adică la sentiment iar nu la idei cum fac bărbații (ca să nu ne repetăm în zadar).

Matei 12:30 Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.

Ai văzut că se găsește acest cuvânt chiar spus de Dumnezeul dragoste Hristos. Nu pentru că acuză, nu pentru că disprețuiește ci pentru că iubește și ne zice că nu putem iubi cu adevărat fără de El, deci fără de adevăr.

Cu Japonia și America ai dat-o în bară, fiindcă că acolo sunt Biserici Ortodoxe.
Iar dacă ai găsi undeva pe hartă vreun colțișor de lume, în care nu e Biserică Ortodoxă, și te-ai văieta că bietul născut acolo, accidental, fără știrea lui Dumnezeu, nu se poate mântui, îl acuzi (pentru că nu duci ideile tale până la capăt și ești superficial și în a dezbate și analiza propriile gânduri) pe Dumnezeu că este neputincios sau neiubitor a aduce și din fundurile pământului și de la marginile mării pe oricine la Ortodoxie, cu o condiție ca acela să caute cu sinceritate adevărul.

Ps.138:7. Unde mă voi duce de la Duhul Tău și de la fața Ta unde voi fugi?
Ps.138:8. De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești.
Ps.138:9. De voi lua aripile mele de dimineață și de mă voi așeza la marginile mării
Ps.138:10. Și acolo mâna Ta mă va povățui și mă va ține dreapta Ta.

Nu mai pune tu margine puterii lui Dumnezeu, nu-I mai impune tu legi de-ale tale ca și cum ar fi ale Lui.

Vino la Adevăr ca să devi liber de tine însuți și ideile tale preconcepute.

Ioan 8:31. Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei;
Ioan 8:32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.

I.Tim.3:15. Ca să știi, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.

Ef.1:22. Și toate le-a supus sub picioarele Lui și, mai presus de toate, L-a dat pe El cap Bisericii,
Ef.1:23. Care este trupul Lui, plinirea Celui ce plinește toate întru toți.

Ef.3:10. Pentru ca înțelepciunea lui Dumnezeu cea de multe feluri să se facă cunoscută acum, prin Biserică, începătoriilor și stăpâniilor, în ceruri,
Ef.3:11. După sfatul cel din veci, pe care El l-a împlinit în Hristos Iisus, Domnul nostru,

Tu ești mai presus de ierarhia cerească de nu vrei să înveți de la Biserică?
Sau n-ai citit ce spune Domnul Hristos:

Matei 18:17 Și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ți fie ție ca un păgân și vameș.

Dacă ai tu ideile tale, nimeni nici măcar nu vrea să ți le scoată din minte, știm că le iubești mai presus de orice, dar dacă te faci tu donator de idei lui Dumnezeu, să nu te aștepți să te și credem. Ști, noi avem o experiență de adevăr de 1979 de ani, dacă nu socotim și ceilalți 5541 ani de la Adam la Cincizecime.

Pentru dicuția de ce este Adevărul și cum putem să îl găsim:

Dacă nu găsești adevărul în privința credinței și lui Dumnezeu ce pretenții să mai avem în a discerne ce este minune și vindecare demonică, ce este minune și vindecare omenească și dumnezeiască, despre care se dezbate îndelung pe acest loc din forum?

Cu dorința sinceră de a nu te fi jignit, deși după cum pui problemele știu că nu vei primi de la nimeni vreun sfat sau vreo idee, (totuși nădăjduiesc că poate, cândva, Domnul Hristos te va chema la Adevăr, numai de ai înceta să-L compari cu o budă, căci Buda cu adevărat a fost o budă a mândriei, murind intoxicat din lăcomia la mâncarea de carne de porc) cu dragoste întru adevăr, Alexandru

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 12.07.2011 at 00:47:24.
Reply With Quote