Citat:
În prealabil postat de Kronos
Marcu 9:40
Căci cine nu este împotriva noastră este pentru noi.
:)
|
Eu cred în Biserică și de aceea pentru mine Timpul trece iar veșnicia cea fericită, ce nu se poate dobândi decât în Biserică, rămâne.
Marcu 9:38. Și I-a zis Ioan: Învățătorule, am văzut pe cineva scoțând demoni în numele Tău, care nu merge după noi, și l-am oprit, pentru că nu merge după noi.
Marcu 9:39. Iar Iisus a zis: Nu-l opriți, căci nu e nimeni care, făcând vreo minune în numele Meu, să poată, degrabă, să Mă vorbească de rău.
Marcu 9:40. Căci cine nu este împotriva noastră este pentru noi.
Aici, mai sus, este vorba de minunile pe care le fac ereticii prin harul chemător, neîmpiedicați de Dumnezeu, pentru a se cunoaște puterea minunată a Sfântului Său Nume. De aceea se pomenește mai înaintea propoziției dată de tine de scoaterea demonilor de către cei ce nu urmau lui Hristos.
Matei 12:24 Fariseii însă, auzind, ziceau: Acesta nu scoate pe demoni decât cu Beelzebul, căpetenia demonilor.
Matei 12:25 Cunoscând gândurile lor, Iisus le-a zis: Orice împărăție care se dezbină în sine se pustiește, orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinui.
Matei 12:26 Dacă satana scoate pe satana, s-a dezbinat în sine; dar atunci cum va dăinui împărăția lui?
Matei 12:27 Și dacă Eu scot pe demoni cu Beelzebul, feciorii voștri cu cine îi scot? De aceea ei vă vor fi judecători.
Matei 12:28 Iar dacă Eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe demoni, iată a ajuns la voi împărăția lui Dumnezeu.
Matei 12:29 Cum poate cineva să intre în casa celui tare și să-i jefuiască lucrurile, dacă nu va lega întâi pe cel tare și pe urmă să-i prade casa?
Matei 12:30 Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.
Matei 12:31 De aceea vă zic: Orice păcat și orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta.
Aici, mai sus, este însă vorba de cei care huleau despre Adevăr, huleau împotriva Sfântului Duh, adică ereticii, care vezi bine, chiar dacă pot scoate pe demoni, precis nu se pot mântui.
Matei 7:22 Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
Matei 7:23 Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.
Dacă iubești cu adevărat Adevărul nu mai scoate cuvântul din context și pe tine din Biserica Ortodoxă.
Doamne ajută!