Dumnezeu este drept, nu face favoruri nimanui judecand nedrept(Deuteronom 32:4).Dumnezeu este neschimbator (Maleahi 3:6).Nimeni nu se poate opune sau nu pot schimba planurile Lui (Ieremia 23:20).Sunt oameni care doresc sa-l judece,infranti fiind de pacatele lor,
toti am facut-o in sufletul nostru, de multe ori.Priviti ce ii spune lui Iov, este o lectie despre raportul Dumnezeu-om,
aceste este Tatal Ceresc, cel in fata caruia toti vom ajunge, cu pacatele si judecatile noastre.
Teribila zi va fi aceea pentru fiecare,cand totul se va vedea si nimic nu va fi ascuns.Cum vom vedea ca ne-au trecut anii ca un fum si a venit Ziua Judecatii.
,,
Domnul a vorbit lui Iov si a zis: "Esti incredintat acum tu, care vorbesti impotriva Celui Atotputernic? Tu care mustri pe Dumnezeu, mai ai vreun raspuns de dat?"
Iov a raspuns Domnului, si a zis: "Iata, eu sunt prea mic; ce sa-Ti raspund? Imi pun mana la gura. Am vorbit o data, si nu voi mai raspunde; de doua ori, si nu voi mai adauga nimic."
Domnul a raspuns lui Iov din mijlocul furtunii si a zis: "Incinge-ti mijlocul ca un viteaz; ca Eu sa te intreb, si tu sa Ma inveti. Vrei sa nimicesti pana si dreptatea Mea? Si sa Ma osandesti, ca sa-ti scoti dreptatea? Ai tu un brat ca al lui Dumnezeu si un glas de tunet ca al Lui? Impodobeste-te cu maretie si marime, imbraca-te cu stralucire si cu slava! Varsa-ti valurile maniei tale si doboara cu o privire pe cei trufasi! Smereste cu o privire pe cei trufasi, zdrobeste pe loc pe cei rai, ascunde-i pe toti impreuna in tarana, inveleste-le fata in intuneric! Si atunci voi aduce si Eu lauda puterii dreptei tale."
Dies irae, Dies illa, Solvet saeclum en favilla.Quantus tremor est futurus,Quando iudex est venturus,Cuncta stricte discussurus !