View Single Post
Vechi 12.07.2011, 16:36:34
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Relativismul asta e cea mai mare prostie. Nu se tine cont ca multe religii sunt incompatibile cu altele, se exclud mutual. E ca si cum am pune stelele, Luna si planetele sistemului solar in aceeasi oala, uitand ca existe diferente majore intre stele, sateliti naturali si, respectiv, planete.

Din pacate un prieten de-al meu gandeste asa. E convins ca exista "ceva" care se manifesta prin toate religiile lumii, cu toate ca n-a zabovit mai deloc asupra particularitatilor fiecareia.
Bravo! :)
În general, îmi exprim ideile într-un limbaj foarte... diplomatic, dar în lupta cu astfel de ideologii (era să zic erezii) precum este relativismul, trebuie să mai spui și lucrurilor pe nume, așa direct, cum ați scris dvs. :) Asta este ceea ce părintele Steinhardt numea "darul sfânt al grăirii pe șleau". Credința poate fi mărturisită în multe moduri, fiecare slăvindu-L pe Dumnezeu în stilul său. Ce ne-am face, dacă toți ne-am strădui să combatem relativismul prin tot felul de argumente complicate și nu s-ar găsi nimeni care să spună românește că "Relativismul asta e cea mai mare prostie"? :)
Doamne ajută!
Reply With Quote