Citat:
Īn prealabil postat de Mosh-Neagu
Parinte, parinte, tare mult mi-ar fi placut sa particip macar odata la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a sfintiei tale. N-as vrea sa-ti fie sminteala, dar imi esti tare-tare drag. Roaga-te si pentru mine, pacatosul, ca-s iute din fire si-L manii pe Dumnezeu cu nerabdarea mea!...
Harul Domnului nostru Iisus Hristos, cu sfintia ta, parinte!
|
Amin! Domnul sa-ti rasplateasca dragostea, frate!
Cat despre Sfanta Liturghie la care doresti sa participi, iarta-ma frate, nu-i a mea (stiu ca nu cu greseala ai zis asa!). Ce crezi ca ai sa vezi? Nimic altceva din ceea ce si pana acum ai mai vazut. Ba chiar mai rau, eu is un preot de tara, am o biserica mica si o parohie tare necajita. Multe necazuri sunt chiar din pacatele mele, Doamne iarta-ma!
Pe Domnul il dorim spre comuniune la Sfanta Liturghie, nu numai poporul ci obligatoriu si preotul savarsitor! Daca mi-ai veni in Biserica unde, din mila Domnului, slujesc si as afla ca ai venit pentru mine, m-as mahni si iute cum sunt, te-as certa si te-as ruga sa-L ceri pe Hristos mai intai! Pentru asta sunt eu, preotul, acolo in biserica: sa-L dau poporului pe Hristos, fie prin fapta mea, fie prin cuvantul meu, fie in chip real, Trup si Sange! Si la fel, sa-L primesc si eu in inima si sufletul si trupul meu!
Iar despre porunca de a ma ruga, voi incerca sa o plinesc. Sa ne rugam unii pentru altii, asa vom implini poruncile lui Hristos, Domnul nostru!
Dar peste toate acestea iti zic: de vei dori ceva cu credinta, vei si primi! Domnul cu tine si cu toti fratii si surorile de prin departari pe care de multe ori ii simt alaturi la rugaciune in bisericuta mea cea mica ce mi-a fost incredintata de la Domnul prin Ierarhul meu!