View Single Post
Vechi 12.07.2011, 21:38:03
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Foarte frumoase aceste cuvinte. Parafrazand un citat din Biblie, consider ca, daca nici cuvintele sfintilor nu le ascultam, atunci nici daca un mort ar invia nu l-am crede.

Asa cum unui indragostit ii vine greu sa accepte ca iubita lui are sanse reduse de viata din cauza unei anumite boli contagioase si ca insasi viata lui e in pericol, tot asa cred ca se intampla atunci cand cineva nu-L cunoaste pe Dumnezeu, dar crede si el in ceva.

A-i spune cuiva ca apara si marturiseste o credinta gresita este ca si cum i-ai spune unui indragostit ca se afla in primejdie de moarte din cauza iubitei. Astfel, adesea in disputele despre credinta se omite preocuparea pentru ADEVAR. Ceea ce conteaza este apararea orgoliului ranit. ,,Cum adica credinta parintilor mei si a rudelor mele este gresita?'' - isi spun acestia.

Pentru cine S-a rastignit Iisus? Pentru toata omenirea capabila de smerenie, de recunoastere a neputintelor proprii si de rugaciune catre El. Celor mandri si orgoliosi le va sta impotriva. Chiar noi, cei botezati ortodox, in ograda noastra avem mult de lucru, caci mantuirea se obtine cu osteneala, nu se ofera fara niciun efort. Stiind aceasta, daca in loc sa ne preocupam pentru mantuirea noastra, ne inchinam si la idoli, considerand ca toate religiile sunt bune, ne sinucidem duhovniceste.

Cine crede ca toate religiile sunt bune nu mai are nevoie de dusmani, caci el insusi devine cel mai mare dusman al propriei mantuiri. Iisus ne ofera sansa de a ne mantui, ne invita la Cina, dar nu ne constrange. Totusi, sa luam aminte, caci Dumnezeu nu Se lasa batjocorit si vom raspunde pentru cuvintele noastre:

,,Si a chemat la Sine pe cei doisprezece si a inceput sa-i trimita doi cate doi si le-a dat putere asupra duhurilor necurate. Si le-a poruncit sa nu ia nimic cu ei, pe cale, ci numai toiag. Nici paine, nici traista, nici bani la cingatoare; ci sa fie incaltati cu sandale si sa nu se imbrace cu doua haine. Si le zicea: in orice casa veti intra, acolo sa ramaneti pana ce veti iesi de acolo. Si daca intr-un loc nu va vor primi pe voi, nici nu va vor asculta, iesind de acolo, scuturati praful de sub picioarele voastre, spre marturie lor. Adevarat graiesc voua: mai usor va fi Sodomei si Gomorei, in ziua judecatii, decat cetatii aceleia. Si iesind, ei propovaduiau sa se pocaiasca. Si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau.'' (Marcu 6, 7-13)
Întru totul de acord cu dvs.
Doamne ajută!
Reply With Quote