View Single Post
Vechi 13.07.2011, 00:00:32
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Cred ca e nejustificata teama de eruditia teologica a fratelui Trice: sunt si destui eruditi ortodocsi pe aici.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Serios. Si alte pasaje eventual in favoarea consumului de vin, nu ati gasit?
Sincer..
Am gasit: Acolo, să cumperi cu argintul acela tot ce vei dori: boi, oi, vin și băuturi tari, tot ce-ți va plăcea, să le mănânci înaintea Domnului Dumnezeului tău și să te bucuri tu și familia ta. Deuteronomul 14:26
In Noul Testament nu am gasit vreun verset sa indemne credinciosii spre vin dar consumul vinului nu este interzis in mod explicit.

Prin urmare crestinul care bea un pahar de vin sa nu-l dispretuiasca pe cel care nu bea iar cel care nu bea sa nu-l judece pe cel care bea.
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Observ ca ati ocolit anumite parti care cereau un raspuns, cum ar fi justificarea afirmatiei ca sfintenia este conditionata de "postul" de vin.
V-am citat din Marturisirea de Credinta a cultului meu.
La penticostali sfintenia este conditionata de abstinenta de la vin si de la bauturi tari. Daca alti crestini cred ca pot fi sfinti chiar consumand vin si bauturi tari nu inseamna decat ca sunt mai avansati decat noi.

In Vechiul Testament unii dintre cei care voiau sa fie pusi deoparte (nazireii) nu beau vin deloc. Nici must macar. Nici otet facut din vin. A nu bea vin deloc nu e o gaselnita neoprotestanta, au mai fost si alti abstinenti in istorie.

Unii ne-nazirei, la fel ca si in zilele noastre pe forum, incercau sa-i convinga pe nazirei sa bea vin: Amos 2:12.
Probabil descriau cu talent calitatile curative...