Citat:
În prealabil postat de grasu77
Uite la ce concluzii ajungi. Dupa tine, se poate spune ca poti manca, fara nici o rezerva, sobolani flambati si fudulii de cimpanzeu cu sos de cucuta.
|
Grasule, tu esti profet!
De unde stii tu mai la ce concluzii am ajuns eu si ce meniuri favorite am? Doar ti-am pus o intrebare nevinovata...
Tu nu ai auzit de grupul de initiativa care va readuce Inchizitia la locul de cinste pe care il ocupa in vremurile de trista amintire?
Vrei sa te parasc ca umbli cu ghicitorii?
Citat:
Asta era problema lamurita de Domnul Iisus. EL desfiinteaza ritualul spalarii mainilor (nu era vorba de igiena). De aceea cocluzioneaza: „dar a manca cu mainile nespalate, nu spurca pe om” (Matei 15:20). Mai limpede nici ca se putea.
|
Sunt de acord ca in context este vorba de spalarile rituale.
Isus zice ca:
„...nimic din ce intră în om de afară nu-l poate spurca.
Fiindcă nu intră în inima lui, ci în pântece, și apoi este dat afară în hazna”
Eu ma gandeam ca se referea microbii si la organismele vii pe care vrand-nevrand le ingurgitezi daca mananci cu mainile necurate. Ma asteptam ca evanghelistul sa explice: „ zicand astfel Isus a anulat spalarile rituale.”
Ce ma intriga este concluzia evanghelistului:
A zis astfel, făcând toate bucatele curate.
Adica era vorba despre bucate nu despre maini necurate, spalari rituale sau igiena.
Bucate = hrana. Parerea mea. Mi-e dificil sa inteleg bucate = maini necurate.
Dupa Marcu toate bucatele au fost facute curate de Isus. Adica si broastele si sobolanii si omizile.
In cazul in care concluzia evanghelistului e corecta abia astept sa comand niste fudulii de cimpanzeu. Macar ca as prefera niste omizi crocante langa un pahar cu lapte.
Dar, ma gandesc acuma, daca e doar o adaugire tarzie in textul sacru? Hm...
Citat:
Prietenul meu cel banat a facut o greseala, cu ceva timp in urma, care nu i se poate ierta. S-a facut adventist de ziua a saptea si s-a apucat sa cerceteze Scriptura
|
Era o maxima: „Iti pot ierta orice, mai putin opiniile diferite!”. Vrei sa zici ca asta ar fi?
Eu as zice ca poate semnatura e cu banat...mai stii?