Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Hello, duel inseamna eleganta, miscari fine, tu ce joci aici?.
|
Eu nu sunt asa de sensibil. Imi place si o usoara cotonogeala prieteneasca (reminiscenta de pe vremea cand jucam fotbal).
Citat:
Deci Isus a facut toate bucatele curate.
Cum? Nu ne mai spalam pe maini si bucatele sunt curate.
Recunosc ca este o interpretare posibila: bucatele ar fi fost curate sau necurate in functie de spalarea pe maini..
|
Nu trebuie sa intorci pe dos spusele Mantuitorului. Mai intai trebuie definit ce inseamna "bucate". Bucate = ceea ce se poate manca. Iar in acceptiunea Domnului Iisus Hristos, nu se putea baga in gura orice uraciune. Domnul Iisus Hristos si ucenicii sai nu au mancat orice dihanie.
Problema era ca fariseii considerau bucatele (ceea ce ei mancau - si nu mancau orice) ca fiind necurate daca nu faceai spalarea ritualica a mainilor. Iar Domnul Iisus spune ca " a manca fara sa faci spalarea mainilor nu spurca pe om". Acest ritual (pe care ucenicii nu-l practicau) era inutil (ca multe altele).
Citat:
Da, asa cred, iarta-ma daca te supar..
|
Sunt foarte greu de suparat. Chiar daca uneori ma joc de-a durul.
Citat:
Ucenicii, nevenindu-le sa-si creada urechilor il intreaba pe Mantuitorul in particular si El le raspunde: „Și voi sunteți așa de nepricepuți? Nu înțelegeți că nimic din ce intră în om de afară nu-l poate spurca? Fiindcă nu intră în inima lui, ci în pântece, și apoi este dat afară în hazna.” .
|
Da, ucenicii astia sunt tamaiosi rau de tot. Le spune Domnul Iisus ca pot sa haleasca tot misca iar ei nu-l cred si nu-l asculta. Il gasim, mai tarziu, pe Sfantul Apostol Petru, refuzand categoric sa manance ceva "spurcat sau necurat".
Nu mi-ai raspuns la intrebare: cine a inteles gresit invatatura Mantuitorului din Marcu 7 si Matei 15? Tu sau Apostolul Petru?
Citat:
Iar la urma evanghelistul aseaza cireasa de pe tort: A zis astfel, făcând toate bucatele curate..
|
Cireasa? Parca era vorba de alte chestii, tot rotunde, pe care nu te-ai sfii sa le consumi. Lasa ciresele pentru altii.
Citat:
Pai, daca sunt la un restaurant din Nairobi, chem ospatarul si-l intreb discret in engleza, daca nu cumva cimpanzeul a fost sugrumat (Fapte15:20) si apoi, daca l-au injunghiat cuser, ma rog cu ochii deschisi sa nu creada lumea ca fac cine stie ce incantatii: „Slavit sa fii Tu Doamne, creeatorul cerurilor si al pamantului, Tu cel care ai creeat si acest cimpanzeu si ni l-ai dat noua ca hrana. Iti multumim pentru ca Tu ai facut toate bucatele curate si acum le luam cu multumire, ca din Mana Ta. Stim ca sunt sfintite prin Cuvantul Tau si prin rugaciune, in numele Domnului Isus, amin!”.
|
Mi-a fost destul de greu sa citesc ce ai scris. De comentat, chiar nu pot. Nu ti-e teama ca-L superi pe Dumnezeu?
P.S. Si eu am unele ciudatenii. Dar, niciodata nu mi le justific amestecandu-l pe Dumnezeu. Imi asum, in totalitate, responsabilitatea.
Citat:
P.S. Esti simpatic dar, gata, nu mai vorbesc cu tine fiindca te enervezi repede si eu chiar nu vreau sa ne certam.
|
Nu m-am enervat deloc frate. Ti se pare. Am vrut doar sa fac "duelul" mai putin plictisitor.
P.S. Vorbeai de suparare. Ma supar (dar imi trece) atunci cand abandonezi subiectele sau treci peste anumite intrebari si observatii care nu iti convin (cum ai facut si cu ignorata si nedigerabila tema a revenirii Domnului si INVIERII).