Citat:
În prealabil postat de Amomothaggol
Si in incheiere, ce parere aveti legat de incest, in general?
|
O parere cat se poate de rea.
Citat:
Daca imi pun copilul sa citeasca Biblia, inca din primul capitol, va avea aceasta intrebare de pus (presupunand ca vorbim despre un copil educat). Ce ar trebui sa-i raspund, in afara de "aceasta a fost voia Domnului"?
|
In voia Domnului nu este nimic rau. Dar, uneori Domnul ingaduie sa se intample lucruri rele. Spre exemplu, Domnul Iisus explica ingaduinta divortului (a cartii de despartire) vechi-testamentar spunand: "din cauza impietririi inimii voastre au fost ingaduite acestea, dar la inceput nu a fost asa" (citat din memorie - Matei cap. 19).
Sunt unele lucruri ingaduite de Dumnezeu, la care nu stiu sa raspund.
Citat:
sa-i raspund deci copilului ca de fapt e posibil ca anumite parti sa nu fie intocmai exacte
|
Nu. Toate partile sunt exacte. A avut grija Dumnezeu sa ajunga asa pana in zilele noastre, in ciuda stradaniei slujitorilor celui rau de a desfiinta Sfanta Scriptura.
Citat:
si nu ar trebui sa retina decat "esenta" (aceea ca Dumnezeu exista, e bun si isi indeplineste toate fagaduintele)? Atunci e simplu, totul are un sens.
|
Nu trebuie sa ne oprim la "esenta". Prin prisma acestei esente trebuie sa-L privim pe Dumnezeu. Dar si amanuntele "picante" trebuesc intelese. Pentru invatatura noastra au fost scrise si acestea. Eu sunt la faza cand incerc sa inteleg aceste amanunte.
Citat:
va multumesc pentru atentie si sper ca nu v-am rapit timpul degeaba.
|
Si eu va multumesc pentru modul deschis in care ridicati problemele. Imi pare rau ca nu pot sa va fiu de prea mult ajutor. Sunt doar un invatacel care cauta si el raspunsuri. Poate ca unele le vom gasi impreuna.