Citat:
În prealabil postat de heaven
Daca pentru vizitarea unei singure manastiri as plati in jur de 300 de ron,cat am vazut ca era in programul unor organizatori,
|
Heaven, printre cele mai frumoase amintiri pe care le am din viața de student este un pelerinaj pe care l-am făcut în Bucovina. București-Putna cu trenul, pe urmă pe jos, cu rucsacul, următoarea țintă fiind Humor. A durat cam o săptămână, în fiecare zi ajungând la câte o mănăstire. Am fost doi: eu și un bun prieten. Ne-am cazat foarte ieftin sau chiar gratis, prin case de creștini, pe la campinguri (la Dragomirna, de exemplu, îmi amintesc de un frumos camping cu căsuțe). Ocazional, am mai mers cu autostopul ori în căruță, dar principalul a fost pe jos. Altfel vezi lucrurile la pas, altfel sunt locurile bătute cu piciorul, mai ales locuri încărcate de spiritualitate. E obositor, dar e o prea dulce oboseală. E chinuitor, ai să te întrebi uneori, mergând de-amboulea prin praf și soare: "ce caut eu aici ?", dar exact acest efort ai să-l ții minte și pe urmă ai să-i privești cu milă pe cei cărora le e lene să meargă la colț după pâine. Un izvor cu apă curată ți se va părea sauna unui hotel de lux. O bucată de brânză pe care ți-o va întinde vreun creștin păcătos ți se va părea (și va fi) darul lui Dumnezeu. Nu uita să îți iei încălțări bune: sunt secretul unei drumeții reușite. Drum bun, în Cristos !