Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Care este in opinia dumneavoastra relatia mantuire - sabat, bucate necurate
|
1. Mantuiurea se capata numai prin credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos. Mantuirea nu se capata prin pazirea poruncilor lui Dumnezeu. Poti sa tii sabatul toata viata si sa nu fii mantuit.
2. La dragostea nemarginita, pe care Dumnezeu ne-a aratat-o, oferindu-ne in dar mantuirea, nu poti sa raspunzi decat cu dragoste.
"Dragostea lui Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui." (Ioan 5:3).
"Eu am pazit poruncile Tatalui Meu" - spune Domnul Iisus Hristos, exemplul nostru suprem (Ioan 15:10).
Cei care se bucura de darul lui Dumnezeu simt o bucurie si in a pazi poruncile si oranduirile lasate de Domnul. Acesta este "efectul" harului. A nu se confunda cu "harul ieftin" in care cred unii.
Citat:
si altele de aceleasi fel?
|
Care altele de acelasi fel? Fii crestin, penticostale. Nu umbla cu insinuari nedemne.
Citat:
Eu sunt penticostal. Cred aproximativ la fel cu adventistii (sola scriptura, fide, gratia...) insa nu consider important sa tin sabatul si nici sa ma abtin de la carnea de porc. Cre` ca astea-s iudaisme.
|
Consideri ca fiind iudaisme ceea ce Dumnezeu a instituit de la facerea lumii, cand nu exista nici un iudeu? Dumnezeu s-a tinut de iudaisme cand a binecuvantat si sfintit ziua a saptea si S-a odihnit in aceasta zi, spre pilda noastra?
Cat priveste oranduirile privitoare la animale curate (bune de mancat) si necurate (pe care sa nu le mancam) poate nu stiai ca si acestea au fast date (spre binele nostru) inca de la inceputul lumii (Noe a primit porunca sa ia in corabie cate 7 perechi de animale curate si cate 1 pereche de animale necurate). Crezi ca asa ceva era un iudaism?
Citat:
In concluzie voi servi si fudulii de porc (de cimpanzeu NU, m-am lasat) si tin si duminica.
|
Conteaza mai putin ce faci. Conteaza foarte mult motivatia. Atitudinea ta de impotrivitor nu este placuta lui Dumnezeu. Singura zi din saptamana, pe care Dumnezeu a sfintit-o, a binecuvantat-o, S-a odihnit in ea si a lasat-o ca porunca scrisa in piatra, este ziua a saptea. Stii foarte bine acestea. Dar, ca un impotrivitor, tii ziua intaia (pe care Dumnezeu nu a binecuvantat-o, nu a sfintit-o, etc).
Citat:
Iad sau Rai?
|
Dumnezeu stie. Conteaza ce atitudine ai fata de EL.