Subiect: Noul Patriarh
View Single Post
Vechi 02.08.2007, 13:09:20
Cristalin Cristalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bm
Topicul se intituleaza Noul Patriarh - cum doriti sa fie si nu cine doriti sa fie!:|
Cred ca aici fiecare a ajuns sa spuna CINE doreste sa fie tinand cont de calitatile celui propus si astfel raspunzand si la "cum sa fie".

Incercand sa ma limitez si la ideea ta as spune ca noul patriarh mi l-as dori destul de asemanator cu ultimul : personalitate puternica, bun diplomat, impozant si cu prestanta astfel impunand respect, caracter bland si docil, nepripit, intelept, cu viata si traire duhovniceasca si experienta administrativa.

Parerea mea este ca o astfel de functie iti impune sa fii mult mai mult decat smerit, sfatos si "cumintel" cu capul plecat ca asa e bine.
Biserica este a doua institutie in stat iar patriarhul este al doilea conducator al statului, si astfel trebuie sa indeplineasca duble conditii, sa stie sa ia decizii uneori spontane de care poate depinde viata celor pe care ii conduci, deci consider ca nu-i deloc o functie usoara sau o simpla meserie si sunt convinsa ca PF Teoctist a fost constient de asta de vreme ce a vorbit adesea public dupa revolutie despre ororile comuniste pe care cu multa diplomatie a incercat si uneori a reusit sa le elimine din Biserica, iar ceea ce nu a reusit a recunoscut si si-a cerut iertare de la toti crestinii in mod public, iar eu sunt sigur ca facand asta fata de oameni a avut grija sa-si faca canonul si fata de Dzeu.
Reply With Quote