14.07.2011, 15:04:50
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Draga Heaven,
Si au am facut o saptamina de drumetii la minastirile din Neamt, atunci cind am fost studenta. Un grup de colegi, destul de mic de altfel, 2 baieti si 3 fete, am plecat din Iasi la Tg Neamt cu trenul. De acolo am mers cu autobuzul pina la minastirea Neamtului iar de acolo numai pe jos, cu caruta sau cu autostopul. De multe ori autostopul era un tractor; se intimpla sa ne si despartim pentru ca masinile mici nu aveau 5 locuri libere! Bani aveam foarte putini. Am mincat la masa saracilor (la Secu, parca), iar la Sihla am mincat cea mai buna brinza cu ceapa verde pe care am mincat-o vreodata pina acum. La Agapia, de exemplu, nu serveau masa pentru pelerini, iar noua ne era foame (deja eram obisnuiti sa mincam la minastiri si nu prea ne mai luam de mincare in rucsac). Asa ca am mers la buctaria minastirii, am rugat o maicuta sa ne dea ceva de mincare si ne-a dat. Acum cred ca mi-ar fi rusine sa fac asta, insa atunci ni se parea firesc. Am dormit intr-o pasune pe linga minastirea Neamtului (nu ne-am mai intins cortul, ca era prea cald), am cumparat lapte de la localnici si l-am mincat cu piine, nefiert.
Daca nu ai colegi de facultate dornici de astfel de drumetii, sper sa gasesti forumisti care sa aiba acelasi dor de drumetie in aceasta vara. Merita tot efortul, daca ar fi sa ma intrebi pe mine.
Succes si pelerinaj binecuvintat.
|
Da,ce frumos...o calatorie de acest gen am si eu in minte! :D
Iti multumesc pentru amintirile frumoase impartasite!
|