Citat:
În prealabil postat de Marinela
Multumesc de cuvintele frumoase si de citat. Prietenul meu nu vrea sa-si schimbe religia si nu pot sa ii impun asta pentru ca nici eu nu vreau ca cineva sa-mi impuna acest lucru. Deaceea va trebuii sa gasim un preot ortodox care sa ne cunune fara sa ceara trecerea la ortodoxism.Sper sa reusim.
|
N-ar trebui sa-i impui, ar trebui sa-l lamuresti de ce ar trebui sa faca gestul asta si sa-l faca din convingere.
Dar daca nu stii nici tu despre ce e vorba, cum ai putea lamuri pe altul?
O sa gasiti sigur ca da, nu doar oamenii fac compromisuri jenante ci si unii din preoti daca sunt "stimulati" nitel.
Compromis jenant pentru el in primul rand, pentru ca desi nu vrea sa-si paraseasca credinta, nici nu-i poate urma perceptele (stie ca n-are voie sa se re-casatoreasca dupa credinta lui).
Ca de obicei Dumnezeu in ecuatia asta este pus undeva deoparte, omul conteaza si ce vrea si ce poate muschii (banii) lui, el zice si cum gandeste (sau ar trebui sa gandeasca) Dumnezeu, ce sa aprobe si ce nu..etc.
Dar stii cum zice Dumnezeu, "fie tie dupa credinta ta", cam asa e si drumul prin viata, dupa credinta fiecaruia care se traduce in fapte (nu adeziunea pur formala la un cult).