View Single Post
Vechi 14.07.2011, 19:26:31
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paprika Vezi mesajul
no ce rau te-ai aprins. imi venea sa-ti raspund doar atat: " da de ce te intereseaza pe tine toate astea?" dar m-am razgandit. insa nu voi incepe nici sa-ti raspund la tot ce ma intrebi despre viata mea ca apoi tu sa cauti contra-argumente si sa nu mai terminam in veci. eu nu intru in jocuri din astea.
dar pt ca sa nu crapi de curiozitate am sa-ti spun doua trei lucruri. da, " a trecut" la ortodoxie pt ca i s-a facut o slujba de mirungere inainte de a ne casatori. a spus de vreo 12 ori "ma lepad de religia catolica" pt ca nu vad cum putea face altfel. si aici vei sari ca ars, pai da daca s-a lepadat de ce mai tine obiceiurile sale catolice? pai uite ca le tine, ca daca nu spunea ca se leapada nu putea fi botezat ortodox si nu ne puteam casatori. dar esenta lui in forul sau interior ramane catolica si nu se poate schimba de pe o zi pe alta.
fiecare sa-si gaseasca un echilibru in cuplu si cu intelegere si ingaduinta se trece peste orice. slujba de lepadare cum ii zici tu este pt mine una simbolica, strict simbolica. sotul meu are o amintire frumoasa de la acea slujba, acolo a primit prima lui icoana ortodoxa si primele carticele de la preotul care l-a botezat.
copii cand vor veni (aici iar vei sari trei metri in sus, pai da, ca folosesti contraceptive, ca in alt thread ai spus asta.... pai da ca pt moment sunt studenta si imi cresti tu copilul daca il fac???) vor fi botezati ortodox. si catehizarea lor o vom face noi, vom merge la biserici catolice si ortodoxe si vom face voluntariat la "petites soeurs des pauvres", iar daca vor fi acceptati la catehizarea catolica, acolo ii vom inscrie, pt ca soacra mea preda religia intr-o bisericuta de peste 25 de ani. copilasii fac desene cu Maica Domnului si nu ii invata nimeni de ce catolicii si ortodocsii se cearta de o mie de ani pe prostii gen filioque. (ma uit cu jale cat de ridicoli puteti fii cate unii pe threadurile despre filioque si papalitate, umpleti sute de pagini cu cearta si argumente si va rupeti in demonstratii teologice...)
si ca sa inchei, lasa tu pe fiecare sa-si traiasca viata de familie cum considera si bucura-te ca lumea e atat de vasta si de diversa, ca ce plictisitoare ar fi daca toti am fi ca tine...
Poi nu am gresit eu cind scris "talmes balmes"
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote