14.07.2011, 19:46:47
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Aveți dreptate, m-am exprimat greșit. :) Reformulez întrebarea: din ce motiv structura creierului nostru este diferită de cea a creierului unui animal, astfel încât noi suntem, spre deosebire de toate celelalte viețuitoare, ființe raționale? A, datorită evoluției? Să presupunem că această teorie ar corespunde întru totul realității. În acest caz, de ce am evoluat și nu am rămas la stadiul de ființe biologice? Și de ce, dacă apariția noastră se datorează doar unei evoluții întâmplătoare, sufletul nostru caută perfecțiunea, absolutul? De unde această sete de adevăr, de dragoste, de veșnicie? De ce anumite virtuți (precum binele, adevărul, iubirea, frumosul, compasiunea etc.) sunt recunoscute drept valori absolute de către toți oamenii - indiferent de epoca istorică și de mediul social în care-și duc viața, în ciuda mentalităților atât de diferite, cu toate că fiecare dintre noi percepe aceste bunuri spirituale din perspectiva convingerilor proprii?
|
Presupun ca nu ai auzit de hormoni si nici felul in care acestia iti pot afecta gandirea, dorintele, starea fizica etc, nu?
|