Citat:
Īn prealabil postat de Melissa
Intotdeauna a fost asa in Bucuresti. Oamenii sunt intr-o stare de agresivitate latenta care la cel mai mic impuls exterior se manifesta..Pulsul strazii este infiorator de alert..
Nicaieri in tara asta eu nu am vazut oameni atat de preocupati doar de propriile nevoi, ca in Bucuresti.(desigur exista si exceptii dar insesizabile pentru ca procentul lor este f. mic) Probabil ca tocmai acest lucru ii face asa cum sunt..
|
Da, cred ca ai dreptate, Melissa. E vorba de inconfundabilul tupeu bucurestean. Eu ma refer la altceva: la "mandria" de a se revolta, daca pot spune asa, atunci cand se simt nedreptatiti in lucrurile cele mai marunte. Cand li se intampla asa ceva, oamenii povestesc oricui ce nedreptatiti au fost.
In alte parti ale lumii s-au facut adevarate campanii in aceasta privinta: ca omul sa invete sa rezolve conflictele cu calm. Nu toate problemele sunt catastrofe; dar omul are tendinta "naturala" de a face o catastrofa din orice problema.
Citeam ce a scris Seraphim Rose pe aceasta tema: atata timp cat omul da vina altuia pentru ceea ce i se intampla, nu-si va gasi linistea. Deci, smerenia!