Subiect: help !:(
View Single Post
Vechi 15.07.2011, 11:14:07
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
okay, dacă nu-ți place "frunză în vânt" atunci înlocuiește cu "fir de praf". că tot țărână am fost, și în țărână ne vom întoarce.
De multe ori s-a intimplat sa nu rezisti discutiilor pina la sfirsit , adica sa nu poti face fata unor situatii la nivel moral-ideatic si atunci ai cedat fie prin a jigni (lucru pe care ti l-am atentionat la momentul oportun) sau a da fuga , precum copiii, la admin ticluind cite ceva .
Daca nu iti place o discutie sau nu o poti suporta este mult mai frumos, mai elegant sa te retragi putina vreme si sa revi cind te-ai mai linistit sau sa o abandonezi cu demnitate.

Despre Marimira ca si despre toti care gresesc , indiferent de cit de mari sufleteste sunt , era potrivit ca mai inainte sa dea busna cu justificari sa-si ceara scuze , lucru care pina la urma s-a intimplat . Ea era cea care promova sustinut iubirea si nejudecarea aproapelui (iti reconad sa urmaresti ce insemneaza ,,a nu judeca" in sens scripturistic, deci sa urmaresti discutiile de pe threadul ,,eu mai credincios ca vecinu" pt. a te lamuri) si tocmai ea a gresit cazind in propria-i capcana ! Ce vina am eu care uitindu-ma la ea observ ce face ?
Nu cel care isi vede de treaba lui isi cere iertare ci cel care greseste ! Nu ti se pare ca este mai mult decit logic ?
Vezi, asemenea atitudini , asemenea greseli , le fac crestinii care nici nu au habar de ceea ce a aratat Hristos ca este dreptatea si adevarul ci ei se indeletnicesc cu lucruri pe care nici macar nu le inteleg (a nu judeca , a iubi aproapele , a ne ruga pt. orice aproape , s.a.m.d.) Iar dupa ce cad in greseala , imediat incep sa caute vinovati , altii , dar pe ei ba !
De asemenea , am constatat recent ca esti unul din marturisitori care lucrezi cu 2 masuri : cind vrei tu, susti nejudecarea si iubirea aproapelui pt. ca in alte situatii , tot pt. ca asa vrei tu , susti contrariul , toate aceste cu aceiasi vehementa . Din punctul meu de vedere nu este un comportament onest iar din punct de vedere duhovnicesc acest comportament are un nume precis . Pt. aceasta a si fost interpelarea mea anterioara in legatura cu tine . Tu insa ai inteles ca este potrivit sa te dai atinsa . Dar eu privesc lucrul de a activa pe forum cu multa seriozitate tocmai pt. ca la baza lui este vorba de marturisirea ortodoxa , ori cu aceasta nu ai voie sa faci nici macar o glumita !

Toate acestea ti le-am spus cu dragoste frateasca rugindu-te ca pe viitor poate te vei indura si vei fi mai ponderata si mai putin grabita cu mustrarile nefondate !

Last edited by zaharia_2009; 15.07.2011 at 15:57:46.
Reply With Quote