Citat:
Īn prealabil postat de mihaela_dadp
contributia anuala la biserica
|
apropo, mi-am adus aminte ca odata mai demult, cand m-am dus la un preot cu mama sa ne citeasca niste dezlegari, a venit o doamna ca sa ia un calendar din acela de perete; insa parintele nu avea in momentul acela si mi-a atras atentia ca i-a spus cand sa vina sa il ia - cred ca era inceput de an - si i-a amintit sa plateasca tot atunci aceasta contributie anuala, o suma modica.
eu pana in momentul acela nici macar nu stiam ca exista asa ceva, iar parintii mei nu cred ca au platit-o vreodata. de unde eu deduc ca nu era chiar obligatorie, pana la urma tot la latitudinea fiecaruia ramanea.
poate de aceea sotul meu a fost f. scandalizat cand ne-am mutat aici in State si la biserica romaneasca la care mergem preotul a anuntat la un moment dat ca toata lumea sa incerce sa achite pana la sfarsitul anului cei 100 dolari/familie, asa-numita membrie/ membership; suma care de fapt este intr-adevar simbolica raportata la un an intreg, pentru o intreaga familie. probabil ca nici curentul electric necesar bisericii nu se poate achita din asta, dar macar mai acopera niste gauri pe ici pe colo. asa ca pana la urma tot la donatii ajungem... sa le facem din inima fara sa asteptam ceva in schimb, doar mila si ajutorul lui Dumnezeu in toate. amin!