Asta e o mare ispita, stiu ce inseamna din proprie experienta, sunt niste fixisti cei de pe stilul vechi, eu am mers cu fostul prieten la parintele Iustin care mi-a zis foarte clar ca nu e nevoie sa renunt la biserica noastra si chiar am fost la doua slujbe la ei, dar nu mi-au placut si din discutii mi-am dat seama ca nu pot sa renunt si nu vreau sa renunt la biserica mea cu care am crescut, desi initial as fi facut n sacrificii numai sa fie totul bine, ei sunt prea incuiati, nu fac ascultare de BOR, pur si simplu nu se poate!
Ei au mod de a gandi foarte rigid, plin de ura fata de noi pentru ca ne considera schismatici...sa nu-ti faci nicio mirungere, sa nu Il sacrifici pe Hristos pentru un tip care nu se poate desparti de maica-sa sau de taica-su. Sfintele Taine nu sunt de joaca, eu am vorbit cu un preot pe vechi si vorbea cu multa lejeritate despre mirungere si botez.
Tot ce iti aduce neliniste nu iti foloseste, cauta sa vezi care e linistea ta, ca baieti sunt si iubiri la fel, numai Dumnezeu poate schimba totul intr-o clipa si in timp vei vedea ceea ce ti-e de folos cautand pacea cu Dumnezeu.
|