iata ce am gasit pe internet despre asta: Regulile bisericii ortodoxe spun ca mirii trebuie sa isi pastreze castitatea pana cand primesc Sfanta Taina a Cununiei . Dupa nunta, actul sexual nu se mai considera pacat, deoarece sotii au binecuvantarea lui Dumnezeu, totusi, biserica ii considera "intinati" . Obiceiul spune ca la o saptamana dupa nunta, mirii sa vina impreuna cu nasii lor la biserica. Proaspetii insuratei asteapta in pragul bisewricii in timp ce nasii merg sa vorbeasca cu parintele. Preotul vine si ii pofteste in biserica iar apoi se reaprind lumanarile de la nunta, si se face o scurta slujba pentru binecuvantarea casatoriei proaspat infaptuite . La final, lumanarile se doneaza bisericii. daca doresc, sotii pot pastra cate o bucata din fiecare (partea superioara, care a ars si in timpul cununiei religioase) . Se spune ca de fiecare data cand se afla intr-un impas, ajuta daca aceste lumanari sunt aprinse si se spune o rugaciune la lumina lor."
nu stiu daca e chiar o minciuna caci totusi se practica f des si preotul citeste o slujba atunci... daca nu ar fi canonic nu stiu daca ar exista acea slujba speciala...
|