View Single Post
Vechi 03.08.2007, 15:26:25
Cristalin Cristalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
:(Atat? Nimeni nu-si da cu parerea ?
Problema ta nu e de dat cu parerea. Consider ca bine au facut forumistii ca si-au vazut de lungul nasului, o astfel de problema nefiind de competenta oricui sa o rezolve.
Cei ce au legat sa si dezlege, adica reprezentantii Bisericii, ei ar trebui sa cunoasca cel mai bine legile si canoanele.
Pt inceput eu te-as indemna sa-l indrumi spre un duhovnic ieromonah cu viata duhovniceasca imbunatatita sa-l sfatuiasca si apoi sa mearga la episcopul de care apartine si sa-si spuna problema.
Din cunostintele pe care eu le am Hirotonia se face doar dupa ce te casatoresti in cazul mirenilor, exceptie sunt cei care aleg celibatul. In cazul calugarilor ei sunt hirotoniti dupa calugarie cu acordul staretului in primul rand si apoi al episcopului.

Referitor la acest tanar el "s-a casatorit" cu Hristos, deci ar trebui ori sa fie preot calugar, dar spui ca este exclus sa se reantoarca in manastire, ori sa ramana preot celib, dar presupun ca el doreste viata de familie...iar daca a si facut prostia sa se impreuneze cu vreo femeie inainte sa-si rezolve aceasta situatie, chiar ca nu vad rezolvare in bine pt el, asta daca ne tinem strict dupa canoane, insa stim cu totii cate "pogoraminte" mai fac ierarhii nostri chiar si in astfel de situatii sau pacate.
Dar e bine sa-i amintesti ca aceste pogoraminte sunt ale oamenilor, iar in fata lui Dzeu ele n-au valoare si judecata lui va fi separata pt ca a acceptat compromisul numai sa fie preot.
Reply With Quote