View Single Post
Vechi 03.08.2007, 17:07:37
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de mirelat
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Parerea mea e ca manastirea sau biserica pune un pret pe rugaciuni pentru ca ei din asta traiesc.
fratilor, fiecare avem pareri (mai degraba perceptii) personale, dar eu as zice sa terminam cu "intoxicatia" asta cum ca se pune pret pe rugaciuni... cel putin formularea este gresita si induce in eroare. eu stiu ca acatistele se primesc si cu multi si cu putin bani, si chiar fara bani.
Mirela draga, parca tu spuneai ca nu se poate trai din aer.
x x x
Nu inteleg de ce atata tevatura ca se dau niste bani pentru rugaciuni, care ne folosesc, dar nu obiectam sa dam bani multi pe haine si alte obiecte mai putin folositoare...
Nu este vorba de nici o intoxicatie. Este purul adevar, ca si cei care se roaga pentu
noi trebuie sa manance.

In toata discutia doar cuvantul "Taxa" mi se pare nepotrivit. Taxe platim la stat nu la biserica. Consider ca din capul locului s-a pus gresit problema. Cel care da un acatist si nu stie cati bani sa dea intreaba si i se raspunde. Dar de aici si pana la a institui o taxa pe rugaciune e cale lunga.

Pe undeva mi se pare ca tinem mai mult la banii nostri decat la rugaciune si e pacat.
Vrem sa fim ajutati, dar noi sa nu contribuim cu nimic, sau cu cat mai putin. Oare tot atata cerem pe cat suntem dispusi sa platim? Daca facem un raport intre ce cerem si ceea ce dam, vom realiza cat de putin dam si ce mult primim.
Reply With Quote