Citat:
În prealabil postat de spre_rasarit
Sa isi lase urmasi sa se roage pentru el. Ca pana la urma si Pamantul se duce de rapa si va fi Pamant Nou.
|
Cand am zis activitate, m-am referit si la cea duhovniceasca, dar si la cea profesionala, familiala, casnica, sociala etc. De exemplu, daca intr-o familie moara, Doamne fereste, mama unui copil, atunci rudele ramase, tatal, fratii, rudele, preiau si atributiile care ii reveneau mamei, asa cum pot ei, nu stau numai sa se roage pentru sufletul ei si copilul sa moara de foame intre timp. E un exemplu cam tras de par, dar sper sa intelegi. Si munca poate fi o rugaciune, atunci cand este pusa in slujba seamanului, si nu pentru un profit personal. Traim in lume, nu in manastire, si vom fi judecati ca mireni, nu ca monahi.
Sa nu uitam ca la judecata, vom da socoteala de talantii avuti si nu putem spune: pai, Doamne, m-am gandit sa-l ingrop, ca, oricum, vine sfarsitul lumii si la ce mai folosesc bogatiile? Iar daca la judecata particulara, vom da socoteala numai pentru faptele noastre, la cea de apoi, vom da socoteala pentru consecintele faptelor noastre, pentru ce am lasat in urma, ce a crescut din ce am sadit noi...
Sunt aproape sigura ca esti de acord cu acestea, dar am vrut sa mai nuantez putin lucrurile.