Citat:
Īn prealabil postat de Noesis
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Daca te referi la veniturile preotilor, atunci intra in dialog cu urzicuta, care te va lamuri cat castiga un preot si cat ar trebui sa castige pentru un trai decent. Ori, parte din aceste venituri vin tocmai din banii de la acatiste.
|
Hai sa nu fim ipocriti si cu ochelari de cal cum spunea cineva, totusi. Multi preoti au mai mult decat un trai decent. Mi-as dori eu sa am masinile pe care le au unii dintre preoti, de fapt multi dintre ei. Unele chiar sfideaza decenta la cat sunt de scumpe. Din ce se fac, din ce nu se fac, banii sunt, si preotia poate fi banoasa.
|
Nu cred ca e cazul sa folosim cuvantul ipocrit in legatura cu situatia la care m-am referit. Urzicuta ne-a spus cam cat castiga sotul ei. Nici preotii pe care ii cunosc eu nu au o situatie financiara stralucitoare, in schimb sunt preoti foarte buni. Deci sa nu generalizam. Si eu am vazut casa unui preot in Timisoara si era imensa pentru doua persoane, dar asta nu inseamna ca toti preotii au asemenea case.
Eu nu inteleg cum dati voi de acesti preoti avizi de bani, ca eu nu am intalnit decat preoti, care sunt niste adevarati sfinti. Eu va cred pe voi ca nu mintiti, dar experienta mea nu este identica cu a voastra. Iar ca crestina, prefer sa spun adevarul, nu minciuni.
Si sa nu uitam: unii mai primesc si mosteniri.