PRIETENI,
Suntem urmașii dacilor, care au preferat să moară pe zidurile cetăților lor decât să se predea și al romanilor, care continuau lupta chiar și atunci când dușmanii se aflau pe străzile Romei.
Timp de 2.000 de ani ne-am confruntat cu adversari mai puternici ca noi.
Am cunoscut și victoria și înfrângerea, dar în final am rămas noi înșine și ce era al nostru e în continuare al nostru.
Știm ce înseamnă oprimarea de aceea afirmăm sus și tare că România pe care o visăm e o Românie pentru toți locuitorii ei indiferent de etnie.
Avem mintea și inima deschise în ciuda a ceea ce s-ar putea spune despre noi.
Avem în vine sângele fierbinte al verilor noastre dar și Europa și America.
Viitorul nostru depinde însă exclusiv de noi și de capacitatea noastră de a rămâne fideli idealurilor noastre: unire, dreptate, frăție.
Depinde doar de noi și de cât de uniți vom fi ca mâniile noastre să nu mai fie zadarnice, ca progresele noastre să fie decisive, ca visele noastre să aibă putere de lege.
Naționalismul nostru nu-i decât manifestarea pozitivă a instinctului nostru de supraviețuire.
Naționalismul nostru e comun tuturor popoarelor dornice să fie ele însele și să hotărască singure ce vor deveni.
Prieteni, cetățeni ai României, sunteți memoria, realitatea și viitorul acestui colț de lume.
Fie ca flacăra frăției noastre unite să ardă pe vecie!
TINERI PENTRU ROMÂNIA