Citat:
În prealabil postat de Dj_Andrew
Apucandu-ma sa citesc Biblia, am vrut sa inteleg tainele fiecarei fraze inca de la inceput. Pe langa faimoasa contradictie "ziua unu (creaza lumina) - ziua a 4a (creaza soarele)", la care si acum mai caut intrebari, am vazut ca dupa anumite pasaje (Geneza - Cap1) se specifica faptul ca Dumnezeu a vazut ca este bine("Si a vazut Dumnezeu ca este bine"). Va rog sa-mi explicati si mie care este intelesul si rostul acestei fraze!
|
Draga vietate trecatoare, nu ai fi vrut cumva sa vezi soarele inainte sa te nasti si sa fi ca EL, sau sa vezi intai luminan si sa te intelegi pe tine? Nu e nici o taina, e adevar ca Dumnezeu a facut in esenta Viata. Viata (samanta, pui de animal sau om) din prima zi a facerii nu putea vedea soarele, ca nu avea fotosinteza verdetii sau ochii terminati din a treia zi. Aici e mirarea, ca Dumnezeu e vesnic si stii asta prin Soarele lui. Soarele si luna, pamantul care te tine e vesnic in aceasta vesnicie, dar Dumnezeu e vesnic in toate vesniciile. Intelege ca esti doar o asemanare, ca ceea ce este bine pentru Dumnezeu, este bine pentru esenta creatiei Lui: VIATA, iar ceea ce e bine pentru tine e rau pentru un altul. Ce e bine pentru doi de aici, e rau pentru cei de dincolo, dar cel rau v-a pieri la binele tuturor celor trei, adica toti.
In biblie nu exista intreruperi: cuvantul ei e cusut cu un singur fir de ata, de la alfa la omega.
Sa nu judece omul creatia, sa nu spuna ca e in stanga sau e in alta parte, sa priveasca la Dumnezeu.
Pune-te pe cruce, uita-te ce esti in inima ta, priveste in stanga si binele din dreapta, si rupe-te in Dumnezeu!