Subiect: "cununie legata"
View Single Post
  #4  
Vechi 18.07.2011, 14:17:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marius.b. Vezi mesajul
pai asta e ca nu am discutat cu preotul,mi-e oarecum jena sa-i zic,rusine,nu stiu cum sa ma exprim

Fiți sigur că i s-a mai pus întrebarea asta de cel puțin 10 ori. Poate de 100 de ori, depinde câți ani de pastorație are în spate.

E posibil să fie vorba de cununii legate. Este posibil și să fie un șir de coincidențe, nu știm dacă nefericite sau fericite. Ceea ce știm sigur este că Dumnezeu nu poate suferi nici vrăjitoria, nici desfacerea de vrăji prin recurgerea la tehnici vrăjitorești. Ne-a dat destule arme ca să luptăm cu vrăjmașul și cu tehnicile lui. Ne-a dat Biserica, ne-a dat preoții, ne-a dat rugăciunile, ne-a dat un număr de sfinți și sfinte care sunt legați în mod deosebit de asemenea lucruri, ne-a dat înger gardian. Mai mult decât orice, s-a dat și se dă pe Sine în Sfânta Taină.

Vrăjmașul are toate atributele și puterile îngerului, în afară de înclinația spre bine. Nu-i poate omul ține piept și nimeni nu se poate lupta cu el fără ajutor. Despre asta este vorba în trei sferturi din povești. Ca să aibă succes în lupta nevăzută, omul, fie el și Făt Frumos, are nevoie de aliați. Se poate alia cu alte duhuri de aceeași teapă, ori se poate alia cu Cristos și cu duhurile îngerești. Dv alegeți.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote